Mergina pažintį su policijos pareigūnais pradėjo jau būdama 16 metų. Tada jai už girtos pasirodymą viešojoje vietoje buvo surašytas pirmasis administracinės teisės pažeidimo protokolas. Po to dėl analogiško viešosios tvarkos pažeidimo administracine tvarka ji buvo bausta ne kartą.

2015 metų pabaigoje mergina už tai buvo nuteista, jai skirta bausmė, nesusijusi su laisvės atėmimu. Kadangi nuteistoji nesilaikė jai taikytų apribojimų ir prievolių, Joniškio rajono apylinkės teismas priėmė sprendimą 8 mėnesius viešųjų darbų pakeisti 23 paromis arešto. Tačiau sprendimui paklusti joniškietė gera valia nenorėjo, tad teko skelbti jos paiešką.

Liepos 12-osios pavakarę pareigūnus pasiekė informacija, kad neblaivi ieškomoji grįžo į Joniškio rajone, Gataučių kaime, esančius namus. Nuvykę patruliai merginos čia neberado, tačiau ją pastebėjo kaimo parkelyje. Pamačiusi pareigūnus, mergina puolė bėgti, šaukdama verčiau nusižudysianti nei eisianti į belangę. Pribėgusi prie parke tyvuliuojančio tvenkinio, ji net nestabtelėjusi šoko į jį.

Merginą nusiviję Joniškio rajono policijos komisariato vyriausieji patruliai Aivaras Misius ir Deimantė Rudienė pamatė, kad mergina vandenyje pradėjo blaškytis ir skęsti. Nieko nelaukdamas, Aivaras Misius šoko į tvenkinį ir springstančią vandeniu merginą ištraukė į krantą.

Kadangi mergina iš vandens buvo ištraukta operatyviai, medikų pagalbos neprireikė, bėglė iškosėjo į plaučius patekusį vandenį ir atsipeikėjo. Tačiau atsipeikėjusi pažėrė daug priekaištų pareigūnams – nereikėjo jos gelbėti, nes ji norėjusi mirti. Kadangi joniškietė nerimo, tad teko jai uždėti antrankius.

Sulaikytoji buvo atvežta į Šiaulių tardymo izoliatorių, kuriame praleis 23 paras arešto už 2015 metais padarytą viešosios tvarkos pažeidimą.

Pagalbos telefonai:

Psichologinės pagalbos tarnybaTelefono numerisDarbo laikas
Jaunimo linija
Budi savanoriai konsultantai
8 800 28888I-VII
visą parą
Vaikų linija
Budi savanoriai konsultantai, profesionalai
116 111I-VII
11:00 - 21:00
Linija Doverija (parama teikiama rusų kalba)
Budi savanoriai konsultantai. Pagalba skirta paaugliams ir jaunimui.
8 800 77277dirba nuo antradienio iki šeštadienio (II-VI)
Pagalbos moterims linija
Budi profesionalai, savanoriai konsultantai
8 800 66366dirba I-VII visą parą
Vilties linija
Budi profesionalai, savanoriai konsultantai
116 123I-VII
visą parą

Skambučius į visas linijas apmoka SADM iš Valstybės biudžeto lėšų.

Emocinė parama internetu

„Vaikų linija“Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.ltAtsako per dvi dienas
„Jaunimo linija“Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.jaunimolinija.lt/internetasAtsako per dvi dienas
„Vilties linija“Rašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.lt/contact.php arba vilties.linija@gmail.comAtsako per tris darbo dienas
„Pagalbos moterims linija“Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.ltAtsako per tris dienas

Krizių įveikimo centre (Giedraičių 60 A, Vilnius, www.krizesiveikimas.lt) budi psichikos sveikatos specialistai, su kuriais galite pasikonsultuoti atėję arba per Skype be išankstinės registracijos ir nemokamai. Į budinčius psichologus bus galima kreiptis darbo dienomis 16-20 val., šeštadieniais 12-16 val. Darbo laikas: I, III, V 16.00–20.00

Pagalba nusižudžiusių artimiesiems: savitarpio pagalbos grupė, dažniausiai užduodami klausimai, literatūra ir kita naudinga informacija puslapyje artimiems.lt

Vaikų ir paauglių krizių intervencijos skyrius. Veikia visą parą. (8-5) 275 75 64.

Naujausi duomenys apie darbo laiką ir kita informacija – puslapyje www.klausau.lt