Kauno apygardos prokuratūra praneša, kad Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Darius Jakutis baigė ikiteisminį tyrimą ir perdavė teismui baudžiamąją bylą dėl nužudymo iš chuliganiškų paskatų. Baudžiamojon atsakomybėn dėl šio nusikaltimo patraukti trys bendrininkų grupėje veikę jaunuoliai, kurie kaltinami 2014 metų rugpjūčio 29 d. Marijampolėje esančiame bendrabutyje užpuolę ir mirtinai sumušę 39 metų vyrą.

Vienas iš jų šiuo metu slapstosi, todėl teismui perduota dviejų kaltinamųjų atžvilgiu atskirta byla.

Kaip nustatyta ikiteisminio tyrimo metu, trys 25 – 26 metų marijampoliečiai, kurie policijai žinomi dėl ankstesnių teistumų, lemtingą vakarą susitiko drauge išgerti alaus. Kiek vėliau vienas iš jų sugalvojo nueiti pas netoliese bendrabutyje gyvenančius pažįstamus brolius ir pasiskolinti pinigų alui.

Pasiskolinę 20 litų (5,80 €), bendrabučio laiptinėje jie sutiko nepažįstamą vyriškį, kuris, kaip paaiškėjo vėliau, taip pat ėjo pas minėtus brolius. Prasilenkdamas laiptinėje šis netyčia užkliuvo už vieno iš kaltinamųjų, kuris dėl to susierzino ir kartu su kitais dviem draugais puolė muštis. Palikę stipriai aptalžytą nukentėjusįjį gulėti, kaltinamieji nuvyko į kazino ir jame praleido likusią vakaro dalį. Sumuštas žmogus dėl patirtų sunkių sužalojimų neišgyveno.

Marijampolės apskrities VPK Kriminalinės policijos nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai pradėjo ir atliko ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos baudžiamojo kodekso 129 str. 2 d. 8 p. – nužudymas dėl chuliganiškų paskatų.

Prokuroro vertinimu, jaunuolių atsakomybę sunkina tai, kad nusikaltimą jie padarė apsvaigę nuo alkoholio ir bendrininkų grupėje, tačiau kaltinamieji jiems pareikštų kaltinimų nepripažįsta.

Už šį nusikaltimą Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimą iki gyvos galvos.