"Dabar galime patvirtinti, kad Mumbajuje žuvo 370 žmonių", - teigė šio Indijos komercinio centro policijos viršininkas A.N.Roy`us.

Tarp naujų aukų yra 18 žmonių, kurie žuvo per šios nakties spūstį, ir 74 gyventojai, kuriuos Mumbajaus Sakinakos rajone gelbėtojai iškasė iš po žemių nuošliaužos, pažymėjo A.N.Roy`us.

Kitose Maharaštros valstijos, kurios administracinis centras yra Mumbajus, vietose žuvo dar mažiausiai 513 žmonių, nurodė valstijos policijos pareigūnas B.M.Kulkarni. Sudėjus visus duomenis, bendras aukų skaičius pakyla iki 883.

Policijos komisaro pavaduotojas Amitabhas Gupta teigė, kad per minėtą spūstį daugiau kaip 50 gyventojų buvo sužeisti. Spūstis kilo dėl klaidingų pranešimų, neva rajoną tuoj užleis vandens siena, kurią galėjo sukelti pralūžusi užtvanka ar cunamis.

"Tai tebuvo gandas, bet žmonės juo patikėjo. Jie pradėjo bėgti iš savo namų siauromis gatvelėmis, - sakė A.Gupta. - Spūsties metu buvo tamsu, nes nebuvo elektros".

"Įvykio vietoje buvę policijos pareigūnai kelis kartus kreipėsi į žmones, bet šie jų nepaisė. Jūra tėra už vieno kilometro ir kažkas išgirdo, jog artinasi cunamis", - sakė jis.

A.N.Roy`us nurodė, kad dėl "gandų apie cunamį skleidimo" policija sulaikė 17 žmonių.

Ligoninės pareigūnai teigė, kad 11 iš 18-os per spūstį žuvusių žmonių yra moterys. Tarp aukų yra ir viena trejų metų mergaitė.

Gelbėjimo tarnybų pareigūnai visgi ruošiasi būsimiems tolesniems potvyniams, nes šalies sinoptikai žada, kad lietus vakarinėje Indijos dalyje tęsis dar mažiausiai dvi dienas.

Skrydžiai iš judriausio Indijos aerouosto Bombėjuje buvo nutraukti po to, kai nuo šlapio pakilimo takelio nučiuožė besileidžiantis kompanijos "Air India" lėktuvas "Boeing 747". Niekas iš 333 lėktuvu skridusių keleivių nenukentėjo.