Policijos pareigūnai atskleidžia, kad paaiškėjo naujos eismo įvykio aplinkybės.

Ikiteisminio tyrimo metu apklausus liudytojus, paaiškėjo, kad liepos 11 d. kelyje „Via Baltica“ įvykusio eismo įvykio, kurio metu žuvo du Ukrainos Respublikos piliečiai, o dar keturi Ukrainos ir Latvijos piliečiai sunkiai sužeisti, kaltininkas yra „Honda CRV“ vairuotojas Latvijos Respublikos pilietis (g. 1977 m.).

Liudytojai paaiškino, kad automobilis „Honda CRV“ važiavo Marijampolės kryptimi, kai staiga išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir kaktomuša susidūrė su iš priekio atvažiuojančiu automobiliu „Audi A4“. Dėl sunkios sveikatos būklės policijos pareigūnai negali apklausti likusių gyvų eismo įvykio dalyvių.

Eismo įvykio metu taip pat nustatytos „Audi A4“ automobilyje važiavusių, šiuo metu Kauno klinikose gydomų vyrų asmenybės, abu vyrai (g. 1993 m. ir 1989 m.) turi dvigubą pilietybę - Ukrainos ir Rumunijos.

Ikiteisminį tyrimą kuruoja Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūra.

Pirminiais tyrimo duomenimis buvo manoma, kad avariją sukėlė Ukrainos Respublikos piliečio (g. 1977 m.), vairuodamas „Audi A4“. Pagal pirminius tyrimo duomenimis pareigūnai buvo informuoti, kad tai jis išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir kaktomuša susidūrė su automobiliu „Honda CRV“, vairuojamu Latvijos Respublikos piliečio (g. 1963 m.).