Reidas prasidėjo Salininkuose. Apie 21.30 val. iki policijos kordono likus maždaug pusantro šimto metrų staiga sustojo A klasės „Mercedes Benz“. Pareigūnams tai sukėlė įtarimų, todėl vienas ekipažas privažiavo prie sustojusio automobilio. Vairuotojas (gim. 1980 m.) pareiškė, kad nutrūko generatoriaus dirželis.

Netrukus paaiškėjo, kad su vaiku važiavęs vyras yra neblaivus - 1,04 prom. Be to, jo vairuotojo pažymėjimas negaliojantis - jis jį gavo 2014 m., praėjus dviem metams pažymėjimą privalu pasikeisti, tačiau vyriškis to nepadarė. Patikrinus duomenų bazėje pasidarė aišku, kodėl jis nepasikeitė vairuotojo pažymėjimo. Pasirodo, šis asmuo ieškomas, o atvykęs keisti dokumento būtų iškart sulaikytas.

Dėl eismo įvykio, kurio metu nukentėjo žmonės, jo paiešką paskelbė Kelių policija. Be to, jis įtariamas daugybe vagysčių, svetimu vardu yra paėmęs paskolą. Tyrimo metu jam buvo skirta švelni kardomoji priemonė - registracija policijos įstaigoje. Tačiau teismui pradėjus nagrinėti bylą, jis neatvyko į posėdį, todėl buvo jam buvo skirtas suėmimas. Teismas irgi paskelbė šio asmens paiešką.

Su vyriškiu važiavęs vaikas nubėgo namo. Ir netrukus atlėkė labai smarkiai susinervinusi vairuotojo sugyventinė. Ji daug šūkavo, bet tai nieko nepakeitė. Vyras buvo surakintas antrankiais ir išvežtas į komisariatą.

Automobilis išgabentas į saugomą aikštelę, nes gresia jo konfiskavimas.

Po to reido dalyviai išvažiavo į Olandų g. Dar pakeliui, prieš vidurnaktį, vienas ekipažas P. Lukšio g. sulaikė girtą mopedo vairuotoją (apie jį policijai pranešė piliečiai). Vyras (gim. 1985 m.) „pripūtė“ 1,69 prom.

Vyriškis pareigūnams papasakojo, kad turi autoservisą, kur suremontavo kliento mopedo variklį. Remontavo ir gėrė dviese. O kai gėrimai baigėsi, jis sėdo ant mopedo (be draudimo bei techninės apžiūros) ir išvažiavo į naktinę parduotuvę. Bet vairavo taip, kad sukėlė žmonių pasipiktinimą ir įkliuvo policijai.

Olandų g. girtų nebuvo, tačiau čia įkliuvo du neturintys teisės vairuoti. Iš „Range Rover“ vairavusio vyriškio vairuotojo pažymėjimas atimtas. O „VW Passat“ vairavęs turkas, Lietuvoje gyvenantis jau trejus metus, pateikė Turkijoje išduotą vairuotojo pažymėjimą. Pagal Lietuvos įstatymus, leidimus gyventi mūsų šalyje turintys užsieniečiai (ne ES valstybių piliečiai) privalo per šešis mėnesius gauti lietuvišką vairuotojo pažymėjimą. Tačiau šis užsienietis tuo nepasirūpino, todėl dabar bus baudžiamas kaip už vairavimą neturint tam teisės.

Apie 1 val. pareigūnai dar sykį pakeitė reido vietą - atvyko į Geležinio Vilko g.

Čia „Peugeot 407“ vairuotojas „pripūtė“ 1,08 prom. O Lietuvoje gyvenančiam norvegui verslininkui, vairavusiam „VW Phaeton“ nustatytas 1,34 prom. girtumas.

Lietuvoje jau 20 metų gyvenantis norvegas sakė išgėręs naudojasi taksi paslaugomis, tačiau šįkart sugalvojo vairuoti pats. „Padariau kvailystę“, - apgailestavo vairuotojas.

Pradžioje jis teigė išgėręs „vieną alaus“, bet netrukus prisipažino, kad išgėrė penkis butelius alaus.

Geležinio Vilko g. nemalonumai ištiko ir žiemai jau pasiruošusį „VW Passat“ vairuotoją - dėl to, kad automobilio padangos (priekinės) dygliuotos, anuliuotas techninės apžiūros galiojimas.

Pro patyrusių pareigūnų akis neprasprūdo ir „Audi“ vairuotojas. Automobiliui pravažiuojant pro policininkus, pareigūnams įtarimų sukėlė vairuotojo veidas. Todėl vienas ekipažas nusivijo „Audi“. Pavijo Ukmergės g.

Įtarimai pasitvirtino. Tai buvo šio reido rekordininkas - 27 metų vyrui nustatytas 1,96 prom. girtumas.

Šeštadienio rytą Vilniuje, Viršupio g., buvo surengtas dar vienas reidas. Šįkart visi vairuotojai buvo blaivūs, bet vienas bandė pabėgti.

„Opel Zafira“ vairuotojas, pamatęs policijos mašinas, staiga sustojo, šoko iš automobilio ir pasileido bėgte. Bet greitai buvo pavytas. Paaiškėjo, kad vairuotojo pažymėjimas dėl girtumo iš jo atimtas prieš metus. Po to vidutinio amžiaus vyriškis jau buvo baustas už vairavimą neturint tam teisės. Dabar už tokį patį nusižengimą įkliuvo antrą kartą.