Liepos 5 d., antradienį, 13.50 val., Šiaulių apygardos teisme iš Alytaus pataisos namų gautas laiškas, kuriuo 27-erių ir 23-ejų vyrai reikalauja pervesti 50 000 eurų ir 3 000 eurų, nes kitaip pripils gyvsidabrio bei bus užminuotas Šiaulių apygardos teismas.

Kaip DELFI teigė Šiaulių apygardos teismo pirmininkas Vytautas Kursevičius, tai jau antras toks atvejis. Beveik prieš 2 mėnesius, gegužės 7 dieną, Šaulių apygardos bei Skuodo rajono apylinkės teismų teisėjai taip pat gavo raštus nuo 3 vyrų su reikalavimais pervesti pinigus. Jei to nebus padaryta – sprogs abiejų teismų pastatai. Tąkart reketavę asmenys taip pat buvo iš pataisos namų. Tačiau praeitą kartą buvo kuklesni - reikalavo 3800 ir 5000 eurų. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl turto prievartavimo (Baudžiamojo kodekso 181 str. 1 d.).

Taip pat prieš du mėnesius, gegužės 4 d., dėl melagingo pranešimo apie sprogmenį buvo evakuotas Marijampolės apylinkės teismas. Tad tokie grasinimai jau taip nebestebina.

V. Kursevičiaus teigimu, pinigų niekas tikrai nemokės, liepos 7 d., ketvirtadienį, 12 val. atvažiuos tarnybos iš kriminalinės policijos biuro ir pradės tyrimą. Turto prievartavimą vykdžiusių asmenų tapatybės jau nustatytos.