Birželio 24-osios naktį, apie 1 val., prie degalinės „Junasa“ nepažįstamų asmenų buvo sumuštas Šiaulių r., Čeponių kaimo gyventojas. Nukentėjusysis po medikų apžiūros gydytis dešinės pėdos raiščių patempimą buvo išleistas ambulatoriškai, o Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato tyrėjai dėl šio įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Tyrimo metu iš liudytojų buvo gauta informacijos, kad vienas užpuolikų – tai Gruzdžių apylinkėje gyvenantis 16-metis. Pamatęs jo nuotrauką, nukentėjusysis savo skriaudiką atpažino. Policijai tai gerai pažįstamas jaunuolis. Šiemet jam, be jau minėto viešosios tvarkos pažeidimo, dėl analogiškų veikų buvo iškeltos dvi baudžiamosios bylos, o metų pradžioje jis tik dėl savo nepilnametystės išvengė baudžiamosios atsakomybės dėl žiauraus elgesio su gyvūnu - šulinyje nuskandino šunį, praneša Šiaulių apskrities policija.

Sulaikytas įtariamasis pripažino, kad Joninių naktį jis ir jo draugai konfliktavo su nepažįstamais jaunuoliais. Netrukus policijos rankose atsidūrė ir antras įtariamasis – 19-metis sulaikytojo draugas. Su juo pareigūnai dėl viešosios tvarkos pažeidimo reikalų yra turėję praėjusiais metais, prieš pat Naujųjų metų šventes. Gruodžio 29-osios vakare Bendrasis pagalbos centras keliolikos minučių intervalais sulaukė net trijų telefoninių skambučių apie Šiaulių prekybos ir pramogų centre „Akropolis“ netrukus sprogsiančią bombą.

Iš prekybos centro buvo evakuoti žmonės, iškviestos specialiosios tarnybos. Įvykio vietą apžiūrėję Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai sprogmenų nerado. Dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Praėjus trims valandoms po grasinančių skambučių, Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato kriminalistai sulaikė du šia nusikalstama veika įtariamus asmenis. Vienas jų - tas pats 19-metis, kurį dabar pareigūnai sulaikė dėl viešosios tvarkos pažeidimo, kitas - 22 metų jo bendrininkas. Devyniolikmetis sulaikymo metu buvo neblaivus (0,58 prom.).