Serbo vargai

Kiek po 22 val. patruliams buvo nurodyta surasti ir sustabdyti iš Rygos per Vilnių ir Varšuvą į Berlyną važiuojantį autobusą, kad būtų galima į jį įsodinti pavėlavusį Serbijos pilietį, kuris Vilniuje buvo apvogtas - parduotuvėje, iš saugojimo spintelės buvo pavogtas jo krepšys, kuriame buvo ir pasas. Dėl to jis kreipėsi į policiją ir pavėlavo į autobusą. Užsienietis turėjo tapatybės kortelę, bet jos grįžimui į Serbiją nepakanka, Varšuvoje jis ketino kreiptis į savo Šalies ambasadą (Lietuvoje jos nėra).

Patruliai autobusą surado ir sustabdė nespėjusį išvažiuoti iš miesto.

Beje, paryčiais policija gavo pranešimą, kad šio serbo pasas rastas išmestas troleibuse.

Vyras nustebo išgirdęs, kad jį sumušė

Po autobuso gaudynių patrulių ekipažui, su kuriuo Joninių naktį dirbo DELFI žurnalistas, teko skubėti į vieną Geležinkelio g. kiemą. Buvo pranešta, kad jaunuolis sumušė vyrą ir pabėgo, o sumuštasis liko gulėti.

Paaiškėjo, kad vyras tikrai sumuštas (sukruvinta nosis), tačiau ant žemės jis gulėjo ne dėl to, o dėl girtumo. Jam sunkiai sekėsi atsistoti, o atsistojus - vėl nenugriūti. Vyriškis labai nustebo išgirdęs, kad jį kažkas mušė (tai matė namo, kurio kieme viskas įvyko, gyventoja). Patikėjo tik pamatęs, kad yra kruvinas.

Vyras sakė gyvenantis gretimoje gatvėje, bet nesugebėjo prisiminti jos pavadinimo. Jis sakė turėjęs piniginę ir telefoną, bet jie kažkur dingę. Nei dėl sukruvintos nosies, nei dėl dingusių daiktų jis niekam pretenzijų neturėjo.

Apžiūrėję įvykio vietą patruliai rado telefono sąskaitą su abonento pavarde ir adresu. Matyt, sąskaitą išmetė vyriškio kišenes iškraustęs užpuolikas.

Greitosios pagalbos medikai nustatė, kad vyriškis sužalotas lengvai, medicininės pagalbos jam nereikia. Po to pareigūnai nelaimėlį parvežė į namus gretimoje Aušros Vartų g. Vyras buvo sužavėtas policininkų poelgiu - vadino juos „sava chebra“ ir visaip reiškė dėkingumą.

Ligoninė keistos moters nepriėmė

Po vidurnakčio policijos pagalbos prireikė prie Pylimo ir Lydos gatvių sankryžos esančios statybvietės apsaugininkui. Jis pranešė, kad neadekvačiai besielgianti moteris tranko metalinę statybvietės tvorą ir rėkauja, kad „visi padugnės“.

Atvykusius pareigūnus pagyvenusi moteris pasitiko agresyviai: plūdo juos rusiškais keiksmažodžiais, netgi bandė muštis - pradžioje bandė užtvoti patruliui ranka, paskui mėgino įspirti. Moterį teko laikyti.

Policininkai, įtarę, kad moteris ne tik girta, bet ir kažkas negerai su jos psichika, iškvietė greitąją pagalbą. O chuliganė staiga pasidarė labai meili ir bandė pabučiuoti visus aplink buvusius vyrus. Bet netrukus ji vėl tapo pikta.

Pasak aplinkinių gyventojų, ši moteris dažnai elgiasi neadekvačiai, o pastaruoju metu dar ir geria. Greitoji pagalba su policijos palyda ją nuvežė į Respublikinę Vilniaus psichiatrijos ligoninę. Ten nustatytas 1,6 prom. girtumas, o budėjusi medikė moteriškei liepė keliauti namo.

Prostitutės nešventė

Iki paryčių miesto centre vaikštinėjo daug neblaivių asmenų, kai kurie atrodė itin stipriai girti.

Per Joninių naktį policija sulaukė daugybės iškvietimų dėl kaimynų triukšmavimo (viena kompanija apie 1.30 val., pasak pranešėjo, bute netgi grojo gitaromis ir būgnais).

Bet stoties prostitutės Joninių nešventė - jos Sodų ir Seinų gatvėmis vaikštinėjo iki aušros. Ir susilaukdavo interesantų.

Gedimino pr. nepažįstama kompanija (trys merginos ir du vaikinai) sumušė jaunuolį ir pagrobė apie 300 eurų kainuojantį telefoną, kurį spėta greitai užblokuoti.

Tą pačią naktį jaunas vyras patruliams perdavė gatvėje surastą telefoną. Pareigūnai netruko išsiaiškinti, kad tai tas pats aparatas, apie kurio pagrobimą buvo pranešta anksčiau (spėjama, kad užblokuotą aparatą plėšikai išmetė). Dar tą pačią naktį telefonas buvo grąžintas savininkui.

Joną teko surakinti

Apie 2 val. gautas pranešimas apie muštynes Vokiečių g. Kai įvykio vietoje atsirado pirmasis patrulių ekipažas, muštynės dar nebuvo pasibaigusios. Pamačiusi policiją viena kompanija spruko vartydama lauko kavinės baldus ir išsilakstė į įvairias puses.

Tačiau patrulis, pasirinkęs vieną bėglį, šaukdamas „Stok, policija!“ vijosi jį, kol sučiupo Didžiojoje g., už „Amatininkų užeigos“. Pasivijęs pareigūnas jauną vyrą pargriovė ir surakino antrankiais. Tuo metu privažiavo kolega ir sulaikytasis buvo uždarytas policijos automobilyje.

Netrukus atbėgo ir užpultieji vaikinai. Jie papasakojo, kad stovėjo Vokiečių g. ir kalbėjosi, kai iš „Hesburger“ išėjo šešiese, priėjo ir vieno iš trijulės paklausė, ar jis ne „pede...as“. Į šį klausimą buvo atsakyta klausimu: „O tu pats ne ped...as?“. Po to šešiese puolė mušti tris, vieną jų suspardė.

Po keleto minučių į Didžiąją g. atvažiavo dar vienas patrulių ekipažas. Šie pareigūnai, pagal nurodytus požymius Dominikonų g. sulaikė dar vieną bėglį.

Visi trys nukentėjusieji iškart atpažino abu sulaikytuosius. Jie nuvežti į komisariatą, kur paaiškėjo, kad vyresniojo iš sulaikytųjų (vienas gimęs 1989 m., kitas - 1997 m.) antrasis vardas yra Jonas.

Nors gatvės, kuriomis patrulis vijosi bėglį, buvo pilnos žmonių, niekas nepabandė padėti policininkui. Atvirkščiai - vienas praeivis pabandė sugriebti bėgantį pareigūną, bet buvo toks girtas, kad jam tai nepavyko, nuo pastangų jis tik užvirto ant stovinčio taksi automobilio.

Joninių naktį Vilniuje virto ne tik girti žmonės. Nors nebuvo jokio vėjo, Olandų g. ant kelio nuvirto didelis medis. Laimei, tai įvyko, kai gatvė buvo tuščia. Dar vienas medis ant važiuojamosios dalies nuvirto Kalnų parke.