Tuo metu dėl nepadoraus elgesio parduotuvėje sulaikytas 30 metų vilnietis Edgaras Zacharovas, kuriam buvo nustatytas 2 prom. alkoholio girtumas, teisinosi, kad būtent dėl girtumo nelabai ką ir pamena, bet esą labai gailisi, jog parduotuvėje netinkamai pasielgė.

Istorija, dėl kurios E. Zacharovas turėjo nemalonumų, nutiko sostinės Gabijos g. esančiame prekybos centre – vieną vakarą apsipirkti atėjęs neblaivus vyras pamatė bulvių traškučius apžiūrinėjančią dvylikametę su drauge. Prie jos priėjęs vyras mergaitę apkabino ranka ir pasakė, kad ši jam yra graži ir labai traukia...

Nepilnametę toks į tėvus tinkančio nepažįstamojo elgesys labai išgąsdino – ji su drauge iš karto puolė bėgti prie parduotuvėje esančių žmonių. O tai nė kiek nesutrikdė E. Zacharovo – jis ėjo iš paskos.

„Tada labai išsigandau, bijojau, kad jis gali ką nors blogo padaryti“, – prisipažino mergaitė.

Jos teigimu, nepažįstamasis atsitraukė tik tuomet, kai ji išsitraukė mobiliojo ryšio telefoną ir ėmė skambinti savo mamai.

Nepilnametė neslėpė, kad incidentas parduotuvėje ją labai paveikė – ji nusiramino tik tuomet, kai pamatė atvykusius policijos pareigūnus. Tačiau dar iki šiol ją persekioja baimės jausmas – stengiasi, kad visur ją lydėtų mama.

Tok neblaivaus vyro elgesys pribloškė ir nepilnametės motiną – vos tik iš dukros telefonu sužinojusi apie įvykį parduotuvėje, ši atbėgo iš namų.

„Dukra nurodė prie jos lindusį vyrą, kuris buvo neblaivus, blogai orientavosi aplinkoje ir viską neigė“, – sakė moteris.

Kad bandė priekabiauti prie mažametės, atsakomybėn patrauktas E. Zacharovas neigė ir policijoje, tačiau pripažino, kad nusižengė įstatymams.

„Būdamas parduotuvės salėje užkabinau ten esančią mergaitę, bet jokių blogų ketinimų neturėjau ir apie tai net nepagalvojau, fiziškai nesmurtavau ir seksualiai nepriekabiavau, tačiau dėl neblaivumo neprisimenu, ką jai pasakiau“, – išsiblaivęs kalbėjo vyras.

Tuo metu viena parduotuvės darbuotoja pareigūnams nurodė, kad po to, kai mažametė mergaitė pabėgo, neblaivus pirkėjas priėjo prie jos ir bandė užkalbinti, taip pat prisipažino, jog labai nori sekso.

Kad vyras lindo prie mažametės, patvirtino ir prekybos centro pateikti vaizdo įrašai.

E. Zacharovui policija surašė administracinio teisės pažeidimo protokolus dėl to, kad jis mažametę labai išgąsdino, ji patyrė stresą ir tuo nebuvo apsaugota nuo neigiamos socialinės aplinkos. Be to, vyras buvo patrauktas atsakomybėn ir dėl to, kad neblaivus pasirodė viešoje vietoje ir taip įžeidė žmogaus orumą bei visuomeninę dorovę. Beje, už tai jis anksčiau buvo baustas ne kartą.

Pažeidimo bylą Vilniaus miesto apylinkės teismas išnagrinėjo E. Zacharovui nedalyvaujant – į iš anksto paskirtą posėdį vyras neatvyko.

„Iš bylos duomenų, matyti, kad E. Zacharovas, būdamas neblaivus, ranka užkabino mažametę, pasakęs, kad ji jam graži ir jį traukia, sukėlė jai stresą, ją išgąsdindamas ir versdamas jausti grėsmę dėl galimų jo ketinimų, – nutarime nubausti pažeidėją nurodė teisėja Rasa Paužaitė. – Būdamas suaugęs žmogus, jis turėjo suvokti, jog tokio turinio frazės ir veiksmai gali sukelti klaidingą suvokimą vaikui dėl jo ketinimų, net jei jokių blogų ketinimų jo atžvilgiu ir neturėjo, ir jį išgąsdinti.“

Už padarytus pažeidimus anksčiau ne kartą baustam E. Zacharovui teismas skyrė 15 eurų dydžio baudą.