Birželio 7 d. teisėja paskelbė kaltinamajam Donaldui Ray Middletonui nuosprendį kalėti iki gyvos galvos. Remiantis policijos archyvuose saugoma informacija, pirmą kartą D. R. Middletonas sulaikytas neblaivus prie vairo 1980 m. 1997 m. analogiški pažeidimai fiksuoti kelis kartus, o po trejų metų jis buvo kelis kartus siunčiamas į kalėjimą už tą patį pažeidimą, rašo KPRC Houston.

2005 m. D. R. Middletonas nuteistas kalėti dvejus metus. Po dar trejų metų teismas jam skyrė 13 metų įkalinimo bausmę už vairavimą išgėrus. Į laisvę jis išėjo anksčiau laiko, o 2013 m. ir vėl buvo sulaikytas, nes vairavo automobilį apsvaigęs nuo alkoholio. Iš viso prie vairo neblaivus amerikietis buvo pagautas devynis kartus.

Pastarąjį kartą D. R. Middletonas vairuodamas automobilį neblaivus nutrenkė 16-metį, ėjusį iš darbo namo. Pažeidėjas iš įvykio vietos pasišalino, o užsukęs į degalinę paprašė ten buvusių darbuotojų padėti jam pasislėpti. Pranešama, kad vaizdo stebėjimo kamerų užfiksuota medžiaga patvirtina, kad jis buvo neblaivus.

Prieš šeštą suėmimą D. R. Middletonas taip pat mėgino pasprukti nuo policininkų vairuodamas automobilį. Incidentas nutiko dienos metu, kai netoliese žaidė vaikai. Galiausiai jis paliko automobilį ant vejos ir pasislėpė savo namuose.

Per vieną iš sulaikymų D. R. Middletonui nepavyko išstovėti ant kojų, todėl policininkams teko jį prilaikyti. Vienoje iš avarijų, dėl kurios buvo kaltas ir vėl D. R. Middletonas, nukentėjo policininko sūnus, per stebuklą išvengęs traumų.

Ne visi šio amerikiečio pažeidimai baigdavosi avarijomis ir nukentėjusiaisiais, vis dėlto toks jo požiūris į įstatymus akivaizdžiai liudija, kad pažeidėjo D. R. Middletono tapimas žudiku D. R. Middletonu tebuvo laiko klausimas. „Kiekvieną kartą D. R. Middletonas demonstravo neketinantis gyventi visuomenėje pagal nustatytas taisykles“, - teigiama teismo medžiagoje.

Praėjusiais metais Teksaso teismas dar griežčiau nubaudė 10 kartų prie vairo girtą pagautą vairuotoją. Tą kartą 64-erių amerikietis nuteistas dviem įkalinimams iki gyvos galvos. Šis pažeidėjas sulaikytas 2014 m. rugpjūčio mėn. Tada jis pateko į avariją vairuodamas sunkvežimį.

Įvykio liudininkai paskambino pagalbos telefonu „911“, o nuo alkoholio apsvaigęs vairuotojas iki atvykstant policijos pareigūnams įkalbinėjo evakuatoriaus vairuotoją nutempti jo automobilį prie namų, kad jam pavyktų išvengti atsakomybės dėl neblaivaus vairavimo.

Prieš pasirodant policijai jis nusprendė pasislėpti. Vyras sulaikytas iki pusės stovintis vandenyje, nes mėgino perbristi vandens telkinį. Atlikus ekspertizę amerikiečiui nustatytas 0,217 promilių girtumas, dvigubai viršijantis leistiną normą. Ši alkoholio koncentracija kraujyje gali būti pasiekta išgėrus 100 gramų degtinės.