Naujamiesčio seniūnijoje esantis namas, kuriame buvo įrengti keli socialiniai būstai, užsiliepsnojo 2015 metų liepos 6-ąją, maždaug vidurnaktį. Aplinkiniai gyventojai, pastebėję gaisrą, iškvietė ugniagesius. Užgesinus ugnį, gaisravietėje buvo rasti stipriai apdegę šiame name gyvenusio 32 metų T. S. palaikai, praneša Generalinė prokuratūra.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl vyriškio mirties priežasties. Netrukus tyrėjams kilo įtarimų, kad T. S. tapo ne gaisro auka, jo mirtis gali būti smurtinė. Įtarimai krito ant mirusiojo bičiulio, 21 metų to paties kaimo gyventojo T. M.

Pastarasis gaisro išvakarėse kartu su dar keliais jaunuoliais girtavo T. S. namuose. Kompanijai besiskirstant namo, T. M. dar sugrįžo atgal. Vėliau jis teigė su buto šeimininku tik parūkęs ir išėjęs į namus.

Tačiau netrukus paaiškėjo, kad T. M. praėjus porai dienų po gaisro viename Panevėžio lombardų užstatė T. S. priklausantį mobiliojo ryšio telefoną. Vietos gyventojai taip pat pastebėjo, kad šis jaunuolis po gaisro nešiojasi sudegusiam vyrui priklausiusią rankinę, turi pinigų ir vaišina alkoholiu bičiulius, nors paprastai pinigais nesišvaistydavo.

Kai susidomėję šia informacija policijos pareigūnai apsilankė pas T. M., jis prisipažino po išgertuvių kilus konfliktui kelis kartus trenkęs T. M. į galvą. Įtariama, kad vėliau iš gyvybės ženklų nerodančio vyriškio buto jis pavogė rankinę su nužudytojo asmens dokumentais bei 50 eurų ir, slėpdamas įkalčius, sukėlė gaisrą. Gaisro metu sudegė penki Panevėžio rajono savivaldybei priklausantys socialiniai butai, kurių vertė – beveik 29 tūkst. eurų, taip pat visas T. S. priklausęs turtas.

Ikiteisminį tyrimą kontroliavęs ir valstybinį kaltinimą teisme palaikęs Panevėžio apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Donatas Skrebiškis pasidžiaugė, kad net sukėlus gaisrą nepavyko paslėpti nusikaltimo pėdsakų. „Nors ugnis taip suniokojo nužudytojo kūną, kad teismo medicinos ekspertams net nepavyko nustatyti jo mirties priežasties, buvo surinkta pakankamai įkalčių, leidžiančių manyti, jog tai ne nelaimingas atsitikimas, o žmogžudystė. Matyt suprasdamas tai, T. M. savo kaltę visiškai pripažino“, – sakė prokuroras D. Skrebiškis.

Birželio 9 dieną Panevėžio apygardos teismas T. M. pripažino kaltu dėl tyčinio nužudymo, vagystės ir turto sunaikinimo. Už tai jam skirta 12 metų laisvės atėmimo bausmė.