Vilniaus policijos apskr. policijos atstovai informuoja, kad 2014 m. spalio mėnesį Vokietijoje, Kylio mieste buvo apiplėštas lombardas ir pagrobta juvelyrinių dirbinių ir prabangių laikrodžių, vertų beveik pusę milijono eurų.

Vokietijos policijos pareigūnai nustatė, kad dalis pagrobtų laikrodžių galėjo būti realizuota padedant trims Lietuvos respublikos piliečiams, naudojantis interneto parduotuve eBay. Ši tyrimo medžiaga buvo atskirta ir baudžiamajam persekiojimui perduota į Lietuvą.

Tyrimą dėl nusikalstamu būdu gauto didelės vertės turto įgijimo ir realizavimo buvo pavesta atlikti Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnams.

Tyrėjai, įvertinę iš Vokietijos kolegų gautą medžiagą ir surinkę papildomų duomenų, pas tris vilniečius atliko eilę kratų. Vienos iš kratų metu surasti daiktai nustebino net visko mačiusius Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnus – buvo surasta ir paimta net 250 kilogramų sidabro ir gintaro dirbinių: žiedų, auskarų, apyrankių, pakabukų, sidabrinių stalo įrankių, kolekcinių medalių, bažnytinių taurių ir kitų sidabro dirbinių. Pareigūnai turi duomenų, kad didžioji dalis surastų daiktų yra pagrobta Vokietijoje, Olandijoje ir kitose Europos šalyse. Dalis dirbinių pagrobta iš juvelyrinių dirbinių parduotuvių ir lombardų - jie iki šiol tvarkingai surūšiuoti ir sudėti ant specialių padėklų. Kita dalis dirbinių tiesiog sukrauta į 19 plastmasinių kibirų, į lagaminus ir dėžes.

Tyrėjai neatmeta tikimybės, kad tarp išimtų daiktų gali būti ir Lietuvoje pavogtų sidabro, bei gintaro dirbinių. Atpažinusius dirbinius ar turinčius informacijos apie minėtų dirbinių priklausomybę, prašome kreiptis į Vilniaus apskrities policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 2-ojo skyriaus pareigūnus telefonais (8 5) 271 6188 arba (8 5) 271 6128.