Kaltinamasis, kuris policijai žinomas dėl anksčiau įvykdytų nusikaltimų, 2014 metų balandžio 12 d. naktį, Kėdainiuose esančio laisvalaikio centro aikštelėje, tyčia šovė į prie klubo besibūriuojančią minią. Šūvis tapo lemtingas dvidešimt septynerių metų E. L., kuris buvo sunkiai sužeistas.

Kėdainiškis kaltinamas kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu pasikėsinęs nužudyti E. L., tačiau laimingo atsitiktinumo dėka sužeistajam laiku buvo suteikta kvalifikuota medicininė pagalba ir šis įvykis nesibaigė tragiškai – netapo nužudymu.

Kaip paaiškėjo ikiteisminio tyrimo metu, kaltinamasis tą naktį linksminosi klube, tačiau dėl viduje kilusio konflikto apsaugos darbuotojai jį išvedė iš klubo.

Lauke kaltinamasis pamatė agresyviai prieš jį nusiteikusius jaunuolius ir norėjo grįžti į klubą, tačiau nebebuvo įleistas.

Tuomet kėdainiškis nusprendė grįžti namo, o grįžęs pasigedo mobiliojo telefono ir striukės. Pamanęs, kad daiktus paliko klube nusprendė grįžti ieškoti savo daiktų. Prisiminęs agresyvius jaunuolius prie klubo, savigynai pasiėmė iš rūsio nelegaliai įgytą šaunamąjį ginklą.

Šaunamasis ginklas suteikė didesnio pasitikėjimo, todėl siekė pagąsdinti prie jo besikabinėjančius jaunuolius. Kaltinamasis išsitraukė ginklą, jį užtaisė, tačiau aplinkiniams nepatikėjus, kad tai tikras ginklas, norėdamas tai įrodyti, iššovė.

Kaltinamasis, iš pradžių bandęs slėptis, tačiau iš tėvų sužinojęs, kad yra ieškomas, pats pasidavė policijai ir prisipažino kaltu.

Byla bus pradėta nagrinėti birželio 28 d. Kauno apygardos teisme.