Šeštadienio popietę Vilniaus kelių policija reidą surengė miesto pakraštyje, Balžio g. Ši gatvė veda prie miestiečių itin mėgstamo Balžio ežero.

Per porą valandų čia įkliuvo du neblaivūs vairuotojai.

„Subaru Impreza“ vairavęs vyras, alkoholio matuoklio ekranėlyje pamatęs, kad „pripūtė“ 0,87 prom., savo nuomonę apie tai išreiškė nešvankiu rusišku keiksmažodžiu: „A, j...!“.

Netrukus buvo sustabdytas „Volvo S40“, kurį vairavo vaikinas. Jis pareigūnams sakė išvis negėręs, bet alkotesteriu nustatytas 0,80 prom. girtumas. Kiek vėliau DELFI jis sakė, kad alkoholio organizme likę „po vakarykščio“.

Pasak vaikino, „pripūtus“ 0,80 prom. ne taip pikta, kaip tiems, kurie leidžiamą normą viršija vos viena šimtąja promilės ir praranda vairuotojo pažymėjimą.

Neprivažiavęs policijos kordono staiga apsisuko ir nuvažiavo aygal raudonas BMW. Netrukus patruliai jį pasivijo. Paaiškėjo, kodėl vairuotojas išsigando - buvo namuose palikęs vairuotojo pažymėjimą ir buvo išgėręs. Patikrinus duomenų bazėje, nustatyta, kad teisę vairuoti jis turi, o išgėręs labai nedaug - 0,08 prom., tad spruko be reikalo.

Reidai Vilniuje bus rengiami ir sekmadienį.