Dar prieš teismo posėdį kaltinamojo artimieji tikino, kad jis yra nekaltas, apšmeižtas, todėl vylėsi, kad vyras bus išteisintas.

Tačiau Klaipėdos apygardos teismo teisėjas Remigijus Preikšaitis paskelbė, jog už mažametės seksualinį prievartavimą, kuris tęsėsi beveik trejus metus, nepilnamečio asmens tvirkinimą ir disponavimą pornografinio turinio dalykais Bronius T. siunčiamas į pataisos namus devyneriems metams. Šį nuosprendį per 20 dienų dar galimą skųsti aukštesnės instancijos teismui.

„Žmogui gyvenimą per vienerius metus suėdė. Teisingai sakoma, kad niekada neišsižadėk kalėjimo (tiurmos – DELFI), terbos ir ubago lazdos“, – už teismo salės durų, nes byla nagrinėta uždaruose posėdžiuose, todėl ir skelbiant nuosprendį, salėje galėjo būti tik kaltinamas ir prokurorė, verkė Broniaus T. žmona.

Ją palaikė sūnus ir marti. Visi jie vieningai tvirtino, jog nuosprendį skųs, nes jis nėra teisingas, esą nėra jokių įrodymų, jog vyras padarė tai, kuo yra kaltinamas.

„Kai turėsite sūnų, labai atsargiai žiūrėkite, ką jis veda. Tos aukos, kitaip jų negaliu pavadinti, suėdė žmogui gyvenimą. Aišku, kad nieko nebuvo, kad Bronius nieko nepadarė, čia jo netikra marti viską sugalvojo. Jei tokie įstatymai Lietuvoje, tai neįmanoma čia gyventi. Saulius Paulikas užmušė tris vaikus ir gavo aštuonerius metus, o čia nekaltas žmogus tokiam laikui siunčiamas už grotų“, – piktinosi Bronius. T. artimieji.

Jie prasitarė, jog nukentėjusiąja įvardinta mergaitė yra netikra Broniaus T. anūkė. Dabartinei jo žmonai santuoka su Broniumi. T. yra antroji, iš pirmosios ji turi sūnų, kuris vedė moterį, su ja susilaukė dukters. Ji šioje byloje ir yra nukentėjusioji.

„Ji bus labai gera aktorė, pradmenis puikius turi“, – ironizavo Bronius T. artimieji.

Tačiau kaltinimą palaikiusi Klaipėdos apygardos prokurorė Edita Mikalainienė teigė, jog prokuratūrai pakako įrodymų bylą perduoti teismui.

„Giminaičiai gali turėti savo poziciją, tačiau šioje byloje yra ir tiesioginių, ir netiesioginių įrodymų apie kaltinamojo padarytus nusikaltimus. Veikla yra tęstinė – truko apie trejus metus, kai mažametė lankydavosi pas senelius. Kodėl ji taip ilgai tylėjo? Iš patirties tokio pobūdžio bylose galiu pasakyti, kad mažamečiai nesupranta, jog su jais elgiamasi netinkamai, jie juk nežino, kas yra tie lytiniai santykiai. Paskui pradeda pasakotis mokyklos socialinei darbuotojai ar psichologei, o tada viskas ir paaiškėja“, – kalbėjo E. Mikalainienė.

Nuosprendžio ji neskųs, nes būtent tokios bausmės ir prašė Broniui T. Jis savo kaltės nepripažino, visus kaltinimus vadino mažametės fantazijomis.

Broniui T., kuriam, kol vyko bylos nagrinėjimas, buvo skirta švelni kardomoji priemonė, nes vyras anksčiau niekada nebuvo teistas, paskelbus nuosprendį buvo suimtas teismo salėje.

Kai pareigūnai jį, surakintą antrankiai, vedė iš jos, jo žmona dar spėjo prišokti ir atsisveikindama bei palaikydama pabučiuoti sutuoktinį į lūpas.