Atvykus ugniagesiams degė apie 4 ha durpingos miško paklotės, jauno miško.

Didelėms ugniagesių pajėgoms gesinti gaisrą padėjo 9 miškininkai su viena savo autocisterna. Į pagalbą buvo pasitelkti ir kariškiai - du Karinių oro pajėgų sraigtasparniai MI-8 su gesinimo kriaušėmis atliko 50 skrydžių, išpilta 120 kubinių metrų vandens.

Sutemus gesinimo darbai buvo nutraukti, nuo ryto gaisras gesinamas toliau.

Birželio 1 d. pirminiu Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) vertinimu gaisras Pabalių durpyne (Šiaulių r.) lokalizuotas ir šiuo metu kariuomenės poreikio nei karių, nei sraigtasparnių pagalbai gaisrui gesinti nebėra. Tačiau PAGD prašymu pagalbai skirti kariuomenės pajėgumai lieka budėjime ir yra pasirengę nedelsiant teikti pagalbą, jei jos prireiktų, trečiadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Trečiadienį nuo ryto gaisro gesti į tarnybą buvo pašaukti 40 karių savanorių iš Krašto apsaugos savanorių pajėgų 6-osios rinktinės, kurie pagal taikos meto užduočių planą buvo pasirengę teikti pagalbą PAGD atstovams. Kariai savanoriai nuo užduoties atleisti, bet ir toliau lieka budėjime ir pasikeitus situacijai būtų aktyvuoti. Sraigtasparnių įgulos taip pat lieka toliau budėti, į situacijos pasikeitimus prireikus reaguos nedelsiant.