Vilniaus kelių policija nakti iš penktadienio į šeštadienį surengė eilinį naktinį reidą. Šįkart vairuotojus tikrino Karoliniškėse, prie Pasakų parko, Geležinio Vilko, Maironio, Pylimo gatvėse.

Pirmas įkliuvo „Rover“ vairuotojas, neturintis teisės sėsti prie vairo. Vyras rodė nepasitenkinimą ir grasino fotografams, kad paduos į teismą, jei tik įdės jo nuotraukas. Žurnalistus, ramiai dirbančius savo darbą, vadino kraujasiurbiais, o paklaustas, kodėl neturi vairuotojo pažymėjimo, paaiškino, kad šiais laikais tai — per didelė prabanga. Deja, tokia kelionė taip pat nebuvo pigi — vyras turės susimokėti 300-450 eurų baudą.

Panašiu metu nustebino „Mazda“ vairuotojas. Iš toli pamatęs vykdomą reidą, trumpam sustojo, o tada pradėjo judėti atbulas. Pareigūnai nusivijo vyrą ir paprašė parodyti reikiamus dokumentus bei papūsti į alkoholio matuoklį. Jis parodė 0,25 promilės. Taigi vyras, sprukęs iš baimės, kad „įpūs“ žymiai daugiau, jaudinosi be reikalo.

Apie 3.30 val. policija nusivijo „Škoda“ vairuotoją, kuris iš Pylimo gatvės pasuko į Klaipėdos gatvę ir važiavo prieš eismo kryptį. Pareigūnai sustabdė vyrą ir paprašė papūsti į alkoholio matuoklį. Jis parodė 0,23 promilės. Keleiviai aiškino, kad yra ne vietiniai ir važiavo prieš eismą todėl, kad nepastebėjo ženklo apie vienpusį eismą. Už kelio ženklų nepaisymą vairuotojui gresia bauda nuo 30 iki 90 eurų.

Reido pabaiga buvo komiška: apie 5 val. ryto viešoji policija patikrino taksi vairuotoją. Vos sustabdžius šį automobilį, iš jo išlipo du girti keleiviai ir nuėjo savais keliais. Taksi vairuotojas supyko ir ėmė reikalauti savo užmokesčio. Vienas keleivis ėmė purtyti galvą nesutikdamas mokėti, o kitas — kratyti kišenes, kol sukrapštė reikiamą sumą monetų. Vėliau pamiršo, kad susimokėjo, vėl įsėdo į taksi. Greitai išlipo. Šį procesą pakartojo dar keletą kartų, o tada ėmė prašyti žurnalistų išmaldos, kad galėtų grįžti namo. Negavę paramos, įkaušę draugai išsiskirstė. Vienas greitai grįžo ir nuliūdo neradęs savo bičiulio. Dar kartą pamėgino gauti pinigų kelionei taksi. Ir tik po kurio laiko susiėmė ir nukulniavo namo pėsčiomis.