Sekmadienio rytą, 8 val., Kelių policijos patruliai išsirikiavo Sukilėlių gatvėje. Pirmasis įkliuvo „Audi“ vairuotojas (gim. 1994 m.) - 0,46 prom. Vaikinas sakė išvakarėse gėręs nedaug, bet pobūvis užsitęsė, mažai miegojo, todėl ir nespėjo iki galo išsiblaivyti.

Antras, pats girčiausias, buvo „VW Passat“ vairuotojas (gim. 1981 m.). Jis neišsisukinėdamas prisipažino niekada neturėjęs vairuotojo pažymėjimo. Nuo vyro sklido stiprus alkoholio kvapas, todėl jis buvo patikrintas alkotesteriu. Nustatytas 2,47 prom. girtumas. Automobilyje voliojosi tuščios alaus skardinės ir stiklinė.

Vyras dar bandė kažkam skambinti, kad nuvairuotų jo automobilį, tačiau policininkai patarė jam nevargti, nes mašina išvežama į sulaikytų automobilių aikštelę. Už vairavimą neblaiviam ir neturint vairuotojo pažymėjimo gresia ne tik bauda, bet ir transporto priemonės konfiskavimas.

Girtas vairuotojas kuo toliau, tuo labiau nervinosi, jam nepatiko būti fotografuojamam. Jis ėmė grasinti fotografams: „Dar pafotkink. Atvažiuos tuoj bachūrai, kameros skraidys!“. Kai jis grasinimus pakartojo ir pareigūnui, šis jam priminė, kad už tai sės į kalėjimą. Tada vairuotojas pareiškė, kad jam tai nesvarbu. Jis, pasak jo paties, jau kalėjo (už bandymą papirkti patrulius, kai prieš kelis metus įkliuvo vairuodamas girtas).

Pareigūnams jis aiškino baudų nemokantis, tačiau už jas „atsėdintis“ (tikriausiai turėjo mintyje baudų pakeitimą administraciniu areštu).

„Bachūrai“, kurių atvykimą anonsavo girtas vairuotojas, taip ir neatvažiavo. „VW Passat“ autovežiu buvo išvežtas į saugomą aikštelę, o vairuotojas kažkur iškeliavo pėsčiomis.

Trečiasis neblaivus vairuotojas buvo sustabdytas reidui artėjant prie pabaigos. „Honda HR-V“ vairavusiam vyrui (gim. 1953 m.) nustatytas 0,96 prom. girtumas. Sakė išvakarėse šventęs kažkieno gimtadienį.