Tyrimas dėl žmogžudystės buvo pradėtas po to, kai praėjusių metų lapkričio 25-osios rytą praeivis pastebėjo upės Lea pakrantėje Londono Niuhamo rajone, plūduriuojantį žmogaus kūną miegmaišyje. Vėliau buvo nustatyta, kad auka – 22 metų Vaidas Sakalauskas.

Jo skrodimas parodė, kad jaunas vyras patyrė galvos traumą, o vėliau paskendo. Lapkričio 28 d. dėl šio nužudymo Bektone buvo suimtas 24 metų Saulius Urbanavičius. Pareigūnai nustatė, kad nužudęs tautietį jis pasisavino jo daiktus, kuriuos vėliau pardavė.

Už tai Londono centrinis baudžiamasis teismas S. Urbanavičių nuteisė kalėti iki gyvos galvos. Prašyti paleidžiamas anksčiau jis galės tik po 18 metų.

Remiantis bylos duomenimis, nuolatinės gyvenamosios vietos neturėję V. Sakalauskas ir S. Urbanavičius vienas kitą pažinojo ir kelias savaites miegojo požeminėje perėjoje po A13 keliu. Tačiau pareigūnai vis dar neišsiaiškino, koks buvo nužudymo motyvas.

„V. Sakalauskas miegojo po „Canning Town“ viaduku ir vėliau pasikvietė savo draugą S. Urbanavičių apsinakvoti ten pat. Deja, jį beginklį miegantį miegmaišyje S. Urbanavius be jokio provokavimo sumušė, o vėliau be sąmonės esantį vyrą išmetė į upę. Tuomet jis pasiėmė aukos daiktus ir juos pardavė“, – teismui sakė policijos detektyvas inspektorius Euanas McKeeve'as.