„Nebeturiu vietos ant žemės, – pravirko vos pradėjęs pokalbį V. Šlapelis. – Bandžiau susisiekti su berniuko artimaisiais, bent atsiprašyti, nors atleidimo tam nėra. Skambinau į klinikas, bet man nepavyko susisiekti su vaiko artimaisiais“.

Avarija įvyko penktadienį, apie pietus. „Chrysler“ vairuotojas po avarijos sustojo ne iškart. Atostogaujantis Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyriaus specialistas Piotras Gersimovas neliko abejingas – atsitiktinai atidūręs įvykio vietoje, jis nusivijo „Chrysler“ vairuotoją, o sugavęs iškvietė kolegas. V. Šlapelis DELFI sakė, kad po smūgio nė nesusigaudė, kas įvyko. Supratęs tuoj ėmęs ieškoti vietos, kur sustoti. Vyras pasakojo, kad turi problemų dėl klubo sąnario ir tądien važiavo pas gydytoją.

Vyras tikina, kad rizikavo, nes ilgai laukęs vizito apie galimybę pagaliau patekti pas gydytoją sužinojo tik po to, kai ryte jau buvo išgėręs kavos ir alkoholio. Vyras pasakojo, kad alkoholio vartojo nebetvėręs skausmo dėl sąnario problemos. V. Šlapelis atviras – išvakarėse buvo vakarėlis, kuriame vartojo alkoholį. Žinojo, kad prie vairo sėda neblaivus, tikėjosi įkliūti policijai, tačiau sakė, kad būtinai reikėjo pas gydytoją. Tačiau jei būtų žinojęs pasekmes, vargu ar būtų kėlęs koją iš namų.

Policijos pareigūnai vyrui po avarijos nustatė 2,27 prom. girtumą. Girtam tautodailininkui teko „paviešėti“ areštinėje.

Su DELFI pasikalbėti sutikęs vyras ašarojo ir maldavo, kad artimuosius pasiektų žinia, kad jis nori atsiprašyti. „Nebeturiu vietos ant žemės“, – kelis kartus pakartojo vyras ir sakė, kad negalintis pats sau atleisti ir tvirtino, kad neblaivus prie vairo nė nesėsdavo.

Šiaulių prokuratūros duomenimis, V. Šlapelis iš ties pirmą kartą įkliuvo girtas prie vairo. Anksčiau nė nebuvo baustas už Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus.

Tiesa, problemų su teisėsauga vyras turėjo – dar 2015 metų liepą buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo. Nukentėjusioji byloje buvo įvardyta žmona. Teistumo jis išvengė tik dėl to, kad moteris sutiko taikytis.

Šiauliečiams žinomas muzikantas ir tautodailininkas, teisėsaugos pareigūnų žiniomis, šiuo metu nedirba.

Prokuratūra DELFI informavo, kad po įvykio vyrui paskirtos dvi kardomosios priemonės: rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir dokumentų paėmimas.