Penktadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Marijampolė-Suvalkai, pasirinktiniam patikrinimui sustabdė iš Lietuvos į Lenkiją išvažiuojantį automobilį „Opel Insignia“ lenkiškais numeriais. Jį vairavo tvarkingus dokumentus turėjęs 26-erių Lenkijos pilietis, praneša VSAT.

Ant galinės sėdynės sėdėjo trys asmenys, dar vieną Kalvarijos pasieniečiai aptiko vežamą automobilio bagažinėje. Paaiškėjo, kad ketveriukė yra migrantai vietnamiečiai, kuriems yra 17-a, 24-eri, 26-eri ir 43-eji. Trys iš jų turėjo savo šalies pasus be Šengeno vizų, suteikiančių teisę legaliai atvykti į šią erdvę. Vienas užsienietis dokumentų neturėjo. Įtariama, kad šie migrantai į Lietuvą galėjo patekti per sieną su Latvija, kuri yra Šengeno vidaus siena, o jų kelionės tikslas buvo Vakarų Europos šalys.

VSAT Varėnos rinktinėje dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną lenkui pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia laisvės atėmimas iki 8 metų. Sekmadienį Lazdijų rajono apylinkės teismas Lenkijos pilietį leido suimti 10 parų.

Suaugusieji vietnamiečiai apgyvendinti VSAT Užsieniečių registracijos centre Pabradėje. Nepilnametis vietnamietis pristatytas į Ruklos pabėgėlių priėmimo centrą.

„Opel Insignia“ saugomas Kalvarijos užkardoje.