Linkolno karūnos teismas dėl 53 metų Sigito Kirkicko nužudymo, įvykdyto Bostone praėjusių metų spalio 23 d., kalėti nuteisė 41 metų Audrių Zauką. Teisme liudijęs patologas dr. Stuartas Hamiltonas sakė, kad auka mirė nuo galvos ir krūtinės traumų.

Mediko teigimu, vien tik galvos ir kaklo srityje buvo nustatyti atskiri 25 sužeidimai. Dar devyni sužeidimai buvo nustatyti ant liemens ir 18 – ant galūnių. Vyrui buvo sužeistos smegenys, sulaužyti 28 šonkauliai, krūtinkaulis, pažeistos kepenys, inkstai ir plaučiai.

„Mirties priežastis – galvos ir krūtinės sužeidimai. Veikiausiai vyras mirė per pusvalandį“, – teismui sakė patologas.

„Patologas pranešė, kad auka mirė maždaug per pusvalandį, o jūs nesiėmėte veiksmų jam padėti, o taip pat prigrasinote šalia buvusiems kitiems žmonėms niekam nepasakoti apie tai, kas įvyko“, – sakė teisėjas.

Britų spauda skelbia, kad A. Zauka tautietį mirtinai sumušė už tai, kad girtas šis pasituštino jo sode. „Grėsmės nekėlusi girta auka iš esmės buvo beginklė“, – sakė teisėjas Michaelas Heathas.

Po nužudymo A. Zauka šešias dienas slapstėsi ir vėliau buvo sulaikytas kitame name Bostone.

Teismas skyrė lietuviui laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę. Prašytis paleidžiamas anksčiau jis galės tik po 16 metų.

Verta paminėti, kad Bostonas, kuriame gyvena didelė atvykėlių iš Rytų Europos bendruomenė, britų spaudoje vadinama JK „žmogžudysčių sostine“: šimtui tūkstančių gyventojų čia tenka 15 nužudymų.