Kariuomenės vadas generolas leitenantas Jonas Vytautas Žukas DELFI sakė, kad nelaimė įvyko prieštankinių pratybų „Medžiotojas“ metu. Iš granatsvaidžio iššauta granata detonavo ore, išlėkusi iš vamzdžio. Kariai sužaloti, tačiau, kaip informavo medikai, jų gyvybei pavojaus nėra.

Įvykio aplinkybes aiškinasi Karo policija.

Antradienio vakarą, po to, kai apie nelaimę pranešė DELFI, Krašto apsaugos ministerija išplatino pranešimą: "Gegužės 10 d. apie 17 val. 30 min. Lietuvos kariuomenės Generolo Silvestro Žukausko poligone Pabradėje (Švenčionių r.) vykdant kovinio šaudymo pratybas su prieštankiniais granatsvaidžiais „Carl Gustaf" susižalojo du Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio mechanizuotojo pėstininkų bataliono nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariai.

Kariams įvykio vietoje buvo suteikta pirmoji medicininė pagalba ir jie buvo pristatyti į Generolo Silvestro Žukausko poligone esantį medicinos punktą. Atlikus pirminę karių apžiūrą buvo iškviesta greitoji medicininė pagalba.

Atvykę greitosios medicinos pagalbos medikai iš Švenčionių ir Vilniaus nusprendė karius gabenti tolimesnei apžiūrai ir gydymui į Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių kliniką".