Priekulės aplinkkelyje du vairuotojai pūstelėję neviršijo leidžiamos normos, o rimti įvykiai vyko kitoje Priekulės pusėje, kelių, vedančių į Kintus ir Dreverną, sankryžoje.

Sustabdę dviratininką Liną P., gim. 1971 m., policininkai norėjo tik paauklėti pilietį dėl šviesą atspindinčios liemenės vilkėjimo taisyklių nesilaikymo, tačiau paaiškėjo, kad jis girtas. Dviratininkui nustatytas lengvas girtumas - 1,35 prom. Pilietis girtas buvo įkliuvęs 2011 metais. Tada jis taip pat mynė dviračio pedalus.

Netrukus buvo sustabdytas automobilis "VW Passat". Ekipažas girtas, gale sėdintis keleivis miegojo, vairuotojas sunkiai apvertė liežuvį, bet buvo nuolankus.

Vairuotojui Ernestui B., gim. 1994 m., nustatytas vidutinis girtumas - 1,56 prom.

2015 metais iš jo buvo atimtas vairuotojo pažymėjimas už pabėgimą iš avarijos vietos, po to įkliuvo vairuodamas girtas be vairuotojo pažymėjimo, dabar vėl.

Tuo metu pabudo keleivis, miegojęs ant galinės automobilio sėdynės. Basakojis pilietis Martynas J., gim. 1990 m., užmiegotomis akimis įvertino situaciją ir paskambinęs į Bendrąjį pagalbos centrą (BPC), pradėjo skųstis, kad jį muša policija. Jis reikalavo vyresnių karininkų, kriminalistų ir medikų dėmesio. Pilietis keikėsi, tujino pareigūnus, spjaudė ant grindinio, reikalavo rūkyti.

Vėliau piliečiui buvo paaiškinta, kad jam teks išlipti iš automobilio, nes mašina bus konfiskuojama. Martynas vėl pasidarė aršus. Pareigūnus išvadino barzdotais asilais, vartojo kitą nepadorią leksiką.

Po kelių perspėjimų pilietis buvo jėga ištrauktas iš automobilio ir surakintas antrankiais.

Jis buvo nuvežtas į Gargždus, kur jam surašytas protokolas už pasipriešinimą policijos pareigūnams, įžeidinėjimus. Jo taip pat laukia bauda už melagingą specialiųjų tarnybų iškvietimą.

Martynui nustatytas vidutinis girtumas - 2,27 prom. Į komisariatą Gargžduose buvo iškviesti medikai, tačiau jie ant girto jaunuolio kūno mušimo žymių neaptiko ir pasiūlė apsilankyti pas odontologą, nes dantys labai apleisti.