Klaipėdos miesto apylinkės teisme trečiadienį atversta byla, kurioje 25 metų Andrejus Agafonovas kaltinamas dėl neteisėto asmens būsto neliečiamumo pažeidimo, neteisėto asmens laisvės suvaržymo ir pasikėsinimo išžaginti.

Byla nagrinėjama uždaruose teismo posėdžiuose, todėl visos šalys atsitvėrė tylos siena. Viešai žinoma tik tiek, kiek skelbta Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato įvykių suvestinėje. Joje nurodyta, jog Klaipėdoje šiemet, sausio 21 dieną, apie 7.30 val., 1997 metais gimusiai merginai išėjus iš buto, jos 1991 metais gimęs kaimynas įstūmė ją atgal, įsibrovė ir kėsinosi išžaginti. Jis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

„Nusikaltimas buvo užkardytas pasikėsinimo stadijoje pačios nukentėjusiosios veiksmais. Mes taip traktuojame, kad jis tos nusikalstamos veikos neįvykdė dėl ne nuo jo valios priklausančių aplinkybių“, – teigė kaltinimą šioje byloje palaikanti prokurorė Jūratė Pocienė.

Už padarytus nusikaltimus jam gresia laisvės atėmimas iki 7 metų.

Tokią bausmę Klaipėdos apygardos teismas A. Agafonovui jau skyrė kovo 25 dieną. Tądien paskelbtas nuosprendis, kuriuo A. Agafonovas pripažintas kaltu dėl mažametės išžaginimo ir nuteistas 7 metų laisvės atėmimo bausme, ją atliekant pataisos namuose.

Bylos duomenimis, nusikaltimas įvykdytas 2014 metų vasarą, o kaltinamasis aktas Klaipėdos apygardos teismą pasiekė pernai spalį.

Šis nuosprendis dar nėra įsiteisėjęs, nes A. Agafanovas jį yra apskundęs apeliacine tvarka. Vyras savo kaltės nepripažįsta.

Kol buvo nagrinėjama byla, kurioje jis kaltintas mažametės išžaginimu, A. Agafanovas buvo laisvėje. Jam nebuvo pritaikyta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas. Būdamas laisvas, nors ir teisiamas už lytinį nusikaltimą, jis šiemet sausį pasikėsino padaryti labai panašią nusikalstamą veiką.

„Teisės aktai aiškiai numato, kada įtariamajam, kaltinamajam galima skirti griežčiausią kardomąją priemonę. Kai jis buvo įtariamas, o paskui kaltinamas mažamečio asmens išžaginimu, anksčiau jis nebuvo teistas, dirbo, nebuvo duomenų, kad jis gali bandyti pasislėpti, be to, nepažeidė skirtų kardomųjų priemonių reikalavimų, todėl ir nebuvo jokio pagrindo teismo prašyti jį suimti. Kai jis buvo sučiuptas antrą kartą ir jam pareikšti įtarimai, tada ir buvo skirta kardomoji priemonė – suėmimas, nes jis jau buvo teisiamas kitoje byloje“, – aiškino Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorė Edita Mikalainienė, palaikiusi kaltinimą byloje, kurioje A. Agafanovas kaltintas mažametės išžaginimu.