Balandžio 30 d., šeštadienį, 23.45 val. Rokiškio r. buvo sustabdytas automobilis „Opel Astra“, kurio 21-erių vairuotojas, gyvenantis Rokiškio rajone, vairavo automobilį būdamas neblaivus. Jam nustatytas 1,95 prom. girtumas. Teisės vairuoti jis irgi neturėjo.

Įforminant pažeidimą, prie minėto automobilio pradėjo rinktis asmenys. Vienas iš ten buvusių asmenų, kaip vėliau paaiškėjo 26-erių vyras, gyvenantis Biržų rajone, pradėjo įžūliai elgtis pareigūnų ir aplinkinių asmenų atžvilgiu. Sulaikant dėl ATPK pažeidimo, jis bandė smūgiuoti Panevėžio AVPK Rokiškio r. PK VPS patrulių būrio vyriausiajam patruliui. Šiaip ne taip buvo sutramdytas panaudojus elektroimpulsinį prietaisą „Taser“, sulaikytas ir pasodintas į tarnybinį automobilį.

Tačiau tuo nuotykiai nesibaigė, nes po kelių minučių, 01.30 val., kažkuriam iš lauke esančių nenustatytų asmenų atidarius dureles, pabėgo su surakintomis antrankiais rankomis. Prasidėjo bėglio paieškos.

Pajungus apskrityje dirbančius ekipažus jis buvo sučiuptas 02.05 val. Kupiškio r. Vyras slėpėsi „Nissan Almera“ automobilyje, kurį vairavo 27-erių moteris. Pareigūnai sustabdė šį automobilį ir rado ant galinės sėdynės sėdintį įtariamąjį. Jis tebebuvo antrankiais surakintomis rankomis. Taigi laisve neblaivus maištautojas džiaugėsi vos pusvalandį.