Taip mano ikiteisminį tyrimą dėl pensininkės nužudymo atliekantys pareigūnai, ketvirtadienį įtariamąjį atvedę į Vilniaus miesto apylinkės teismą. Čia ikiteisminio tyrimo teisėjo Mindaugo Ražansko buvo prašoma įtariamąjį suimti.

Prokuroras Liutauras Rudzevičius įtariamąjį, kuris iš kūno sudėjimo ir veido labiau primena nepilnametį, teismo prašė suimti maksimaliam įstatyme numatytam laikotarpiui – trims mėnesiams. Teisėjas šį prašymą patenkino.

Įtarimai dėl tyčinio nužudymo pateikti kartą dėl vagystės teistam Vilniaus rajono Čekoniškių kaimo gyventojui Marekui Senkevičiui. Jis ir pats neprieštaravo, kad būtų laikomas Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime – esą čia jam bus saugiau nei laisvėje.

„Nekenčiu savęs dėl to, ką padariau“, – per apklausą areštinėje prisipažino M. Senkevičius. Jis tyrėjams nurodė, kad anksčiau aktyviai sportavo – užsiėmė kikboksu.

Įtariamasis taip pat neslėpė, kad apsvaigęs nuo alkoholio savęs negali kontroliuoti ir esą elgiasi neadekvačiai.

„Įtariamasis duoda parodymus apie šią veiką, aplinkybės yra tikrinamos, jam pateiktas įtarimas dėl savanaudiškų tikslų – siekiant užvaldyti turtą“, – prokuroro L. Rudzevičius teigimu, M. Senkevičius iš senolės pagrobė nedidelę sumą pinigų bei mobiliojo ryšio telefoną. Jis buvo rastas pas vyrą sulaikymo metu.

Nusikaltimas, kuriuo įtariamas vyras, įvykdytas praėjusį antradienį, apie 15 val., Vilniaus rajone, Zujūnų seniūnijoje esančiame Mozūriškių kaime. Senolę kraujo klane dar gyvą aptiko taip pat senyvo amžiaus kaimynė – ji spėjo pamatyti ir žudiką.

Pensininkė pareigūnams pasakojo, kad dienos metu ėjo pas kaimynę, kai pamatė nuo jos namų bėgantį jauną vyrą, kuris liepė kuo greičiau kviesti greitąją medicinos pagalbą. Kam – nesakė.

Pas kaimynę nuėjusi moteris nustėro – sunkiai vaikščiojanti ir matanti senolė gulėjo kraujo klane. Į Mozūriškių kaimą atvykę medikai jai jau nebegalėjo padėti – sunkiai sužalota senolė mirė.

Iš karto po nužudymo buvo ieškomas įtariamasis, tačiau jo namuose kriminalistai nerado. Jiems buvo užsiminta, kad įtariamasis gali slėptis už keliolikos kilometrų nuo kaimo esančiame Vilniuje.

Jo gaudynėms buvo mestos gausios pareigūnų pajėgos – policininkai užtvėrė kai kurias gatves sostinės Justiniškių ir Pašilaičių mikrorajonuose. Apie 21.30 val. nužudymu įtariamas vyras buvo sulaikytas prie daugiabučių namų.

Manoma, kad senolę jis nužudė siekdamas apiplėšti – išvakarėse jai, kaip ir kitiems garbaus amžiaus žmonėms, buvo mokama pensija. Tačiau nužudytoji pinigų namuose nelaikė – jie buvo pervedami į jos banko sąskaitą.

Nužudymu įtariamo vyro kaimynai pareigūnams sakė, kad jis paskutiniuoju metu girtavo.