Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (VPK KPONTV) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl heroino platinimo dideliais kiekiais.

Pareigūnai infomruoja, kad dalis tyrimo veiksmų atlikta bendradarbiaujant su Kauno apskrities VPK kriminalinės policijos padalinių pareigūnais.

Sudėtingas ir didelės apimties tyrimas pradėtas 2015 m. kovo mėn. Įtariama, kad kaltinamieji Kaune labai dideliais kiekiais įsigydavo narkotinę medžiagą – heroiną, gabendavo jį į uostamiestį bei perparduodavo tiesioginiams kvaišalų platintojams.

Baudžiamojon atsakomybėn patraukti septyni anksčiau už nusikaltimus nuosavybei, neteisėtą disponavimą narkotikais bei kitus nusikaltimus teisti bedarbiai. Jie kaltinami neteisėtu disponavimu narkotinėmis medžiagomis, kvaišalų platinimu, neteisėtu disponavimu narkotikais dideliais ir labai dideliais kiekiais, disponavimu netikru dokumentu bei neteisėtu disponavimu kitų asmenų dokumentais.

Įtariama, kad kvaišalų platintojai heroiną įsigydavo Kaune ir parduodavo Klaipėdos mieste. KPONTV pareigūnai automagistralėje „Vilnius-Klaipėda“ 2 kartus buvo sulaikę narkotikų kurjerius, kurie į uostamiestį gabeno didelius kvaišalų kiekius.

1984 metais gimęs čečėnų tautybės Rusijos Federacijos pilietis, turintis leidimą laikinai gyventi Lietuvoje, apie 30 g heroino gabeno tiesiojoje žarnoje. Labai dideli narkotikų kiekiai aptikti ir 1971 metais gimusio kauniečio bute.

Policijos operacijos metu nutraukta narkotinių medžiagų platinimo daugiabučiuose Klaipėdoje, Smiltelės g. ir Alksnynės g., bei Kaune, Partizanų g., „taškų“ veikla. Pas kaltinamuosius rasta ir paimta apie 120 g heroino.

Viena įtariamoji nesulaukė ikiteisminio tyrimo užbaigimo, nes mirė. Dar 1 ikiteisminis tyrimas vieno asmens atžvilgiu atskirtas į atskirą bylą. Paskelbta įtariamojo paieška.

Dviem kaltinamiesiems paskirta kardomoji priemonė – suėmimas, likusiems paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės.
Už narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimą ar neteisėtą disponavimą dideliais ir labai dideliais kiekiais numatytas laisvės atėmimas nuo 2 iki 15 metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir nepripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.