Vilniaus miesto apylinkės teismas trečiadienį konstatavo, kad dėl šiurkščių KET pažeidimų teisę vairuoti praradęs R. Biveivis balandžio 2 d., 16.23 val., Vilniuje, Č. Sugiharos g., vairavo automobilį „Porsche Cayenne“.

Už šį pažeidimą R. Biveiniui teisėjas Miroslavas Gvozdovičius skyrė 550 eurų baudą, kurią leido sumokėti per vienerius metus.

Kaltę dėl padaryto pažeidimo R. Biveinis pripažino, tačiau, anot teismo, pažeidėjo situaciją sunkina tai, kad jis pažeidimą padarė jau kartą baustas už tai, jog automobilį vairavo neturėdamas teisės vairuoti. O ją vyras prarado po incidento su policija – apie tai, kokie esą negeri policijos pareigūnai, jis ne kartą pasakojo žurnalistės Rūtos Janutienės laidose.

Tačiau jis nėra jau toks šventas, kaip bandė save pavaizduoti – daugybę kartų dėl KET pažeidimų sulaikytas vyras ne tik nepakluso teisėtiems pareigūnų reikalavimams, bet ir šiems pasipriešino. Taip yra konstatavęs teismas, nusprendęs, kad R. Biveinis nevykdė policijos pareigūnų reikalavimų, kai buvo sustabdytas vairuodamas automobilį „Infiniti“, o paskui bandė pasišalinti, bet buvo sustabdytas – atsisakęs išlipti iš automobilio pasipriešino policijos patruliams.

R. Biveinis taip pat buvo nuteistas dėl neteisėto smogiamojo šaltojo pobūdžio nešaunamojo ginklo (kasteto) laikymo.

Šios bylos duomenimis nustatyta, kad dar 2013 m gegužės 5 d. vakarą, apie 21 val., policijos patruliai Vilniuje, Ukmergės g., sustabdė R. Biveinio vairuojamą automobilį „Infiniti“.

Pareigūnai neslėpė, kad jiems įtarimų sukėlė tamsinti automobilio langų stiklai – šviesos laidumas buvo mažesnis nei leistina.

Sustabdytas vairuotojas ilgai neužsibuvo ir sėdęs į automobilį išvažiavo, todėl policininkai iš karto ėmė persekioti „Infiniti“ – įjungę garsinius ir šviesos signalus pasivijo R. Biveinio vairuojamą automobilį, į pagalbą kolegoms atskubėjo ir kiti policininkai, jie pareikalavo, kad vairuotojas išliptų iš automobilio.

Tačiau vairuotojas net neketino paklusti reikalavimams ir jiems pasipriešino – vienam pareigūnų spyrė į dešinę koją. Kilus grumtynėms R. Biveinis neleido, kad jam būtų uždėti antrankiai – gulėdamas ant žemės rankas laikė po savimi.

Vis dėlto, patruliams pavyko sutramdyti sportiško sudėjimo vyrą – besipriešinančiam R. Biveiniui į akis buvo papurkšta ašarinių dujų, jis buvo pristatytas į policijos komisariatą. Po susidūrimo su R. Biveiniu vienam policijos patruliui buvo sumušta blauzda, dėl to pareigūnas buvo priverstas gydytis sužalojimus namuose.