Šį savaitgalį pro pareigūnų akis nepraslydo 9 neblaivūs vairuotojai. Šešiems iš jų (2 sustabdyti Tauragės rajone, 2 – Šilalės, 2 Šilutės rajonuose) nustatytas lengvas girtumas. Jiems gresia bauda nuo 289 iki 434 eurų su teisės vairuoti atėmimu nuo 1 m. iki 1 m. 6 mėn.

Dar vienas taurelės mėgėjas, įkliuvęs Tauragės r., įpūtė kiek daugiau – 1,62 prom. Šiam vairuotojui gresia didesnė bauda, siekianti 868 eurus su transporto priemonės atėmimu nuo 2 iki 3 m. arba administracinis areštas nuo 10 iki 30 parų su teisės vairuoti transporto priemonę atėmimu nuo 2 iki 3 metų.

Dar 2 jauni vyrai, kurių vienas sustabdytas Tauragės r., kitas – Šilutės r., ne tik vairavo būdami neblaivūs, bet ir neturėdami teisės vairuoti.

Šilutės r. įkliuvęs vairuotojas jau ir ankščiau baustas už tai, kad neblaivus sėdo prie automobilio vairo. Jaunam vyrui, nepasimokiusiam iš savo klaidų, gali tekti neblogai patuštinti savo piniginę. Už tokį KET pažeidimą gresia bauda nuo 1 158 iki 1 448 eurų su transporto priemonės konfiskavimu arba administracinis areštas nuo 20 iki 30 parų su transporto priemonės konfiskavimu, praneša Tauragės apskrities policija.

Tarp rimtesnių pažeidėjų būta ir moterų. Šilutės rajone pareigūnams įkliuvo 2 moterys, neturinčios teisės vairuoti. Vienai iš jų net 79 metai. Už tokį pasivažinėjimą moterims gresia nemaža bauda, siekianti net 434 eurus.

Garbaus amžiaus moteris įkliuvo vairuodama motorolerį „Yamaha Neos“. Transporto priemonė buvo be valstybinio numerio, todėl patruliai balandžio 23-iosios rytą, apie 8.30 val., senolę ir sustabdė Bikavėnų kaime. Paaiškėjo, kad motoroleris neregistruotas, o senolė neturi teisės vairuoti.

Beje, ši garbaus amžiaus motoentuziastė policijai įkliuvo ne pirmą kartą - anksčiau ji jau bausta, už tai, kad neturėdama vairuotojo pažymėjimo važinėjosi kitu motoroleriu.