Socialiniame tinkle „Facebook“ H. Daktaro artimieji yra sukūrę profilį, kuriame karts nuo karto skelbia įvairius Henos pareiškimus. Vienas jų pasirodė šį penktadienį – kalėti iki gyvos galvos nuteistas kaunietis pareiškė, kad visada buvo garbingas nusikaltėlis.

„Gerbiamieji internetiniai, čiupačiupsai! Gerbiu jūsų durnas ir nelogiškas mintis. Esate drąsūs, todėl, kad esate nežinomi – mane žeminate ir visaip pravardžiuojate.Tad noriu paklausti: ką aš jums asmeniškai padariau?

Mano vardu paleistas tik mitas, kad aš esu banditas.O kur įrodymai? Taip, aš esu iš nusikalstamo pasaulio, čia nėra paslaptis.Tačiau aš esu ir buvau garbingas nusikaltėlis, niekada „bespridielo“ nedariau.

Yra kalinių ir nusikalstamo pasaulio taisyklės – jų aš visada laikiausi.Yra ir žmoniškos taisyklės, kurių taip pat laikiausi.
 Kodėl aš save vadinu Dievo kariu?Jėzus Kristus kentėjo už žmonių nuodėmes, o aš kenčiu už nusikaltėlių nuodėmes.

Daugelis žmonių mano, kad aš esu nusikaltėlių vadas, ir ant manęs „nurašo“ visus nusikaltimus“, - savo pareiškime rašė H. Daktaras.

Ir kaip pavyzdį pridūrė, kad net stilistė Agnė Jagelavičiūtė esą „yra sakiusi, kad dėl jos tėvo nelaimės kalta H. Daktaro aplinka“.

Tai jau ne pirmas kartas, kai H. Daktaras rašo įvairius laiškus iš kalėjimo – anksčiau jie būdavo perduodami tiesiogiai žiniasklaidai, bet vėliau jo vardu buvo sukurtas profilis feisbuke. Nuteistojo artimiejie yra prisipažinę, kad būtent jie skelbia H. Daktaro perduotas mintis, nes kaliniams Lukiškėse internetu draudžiama naudotis.

Nors H. Daktarui baudžiamojoje byloje paskelbtas nuosprendis yra įsiteisėjęs, byla kasacine tvarka dar nagrinėjama Lietuvos Aukščiausiajame Teisme.

Anksčiau Kauno „Daktarų“ bylą išnagrinėję teismas yra konstatavę, kad nekilo jokių abejonių, jog laikinojoje sostinėje ilgą laiką egzistavo „Daktarų“ nusikalstamas susivienijimas.

„Daktarų“ nusikalstamo susivienijimo bylą išnagrinėjęs teismas yra nusprendęs, kad jo dalyviai buvo ginkluoti šaunamaisiais ginklais, sprogmenimis ir sprogstamosiomis medžiagomis, naudotais ir planuotais panaudoti daromuose nusikaltimuose (nužudymuose, turto prievartavimuose, plėšimuose ir kt.).

„Iš grupuotės lyderio veiksmų matyti, kad nusikalstama veikla buvo H. Daktaro gyvenimo būdas. H. Daktaras – labai pavojingas visuomenei ir jo nusikalstamų polinkių pakeisti įprasta kriminaline bausme neįmanoma. Nagrinėtu laikotarpiu nusikalstama veikla taip pat buvo šio vyro gyvenimo būdas“, – paskelbė teismas.

Byloje dėl itin sunkių nusikaltimų buvo 16 kaltinamųjų. Byloje „daktarų“ grupuotės nariams inkriminuoti sunkūs ir labai sunkūs nusikaltimai, padaryti 1993-2000 metais: nusikalstamo susivienijimo dalyvių padaryti nužudymai buvo susiję su įtakos įtvirtinimu, konkuruojančių dėl pelno ar „daktarų“ autoriteto nepaisančių nusikalstamo pasaulio atstovų pašalinimu.

Pareigūnai išsiaiškino, kad susivienijimo dalyviai pasižymėjo geru organizuotumu, buvo apsirūpinę ginklais – disponavo dideliu kiekiu automatų, pistoletų, granatų, sprogmenų.

Pagrindinę nusikaltimų dalį sudarė veikos, susijusios su svetimo turto užvaldymu, tai – turto prievartavimai, plėšimai, kurių metu prieš nukentėjusiuosius buvo naudojami šaunamieji ginklai, fizinis ir psichologinis smurtas.