Valkatų kaimynystė gąsdina aplinkinius gyventojus, policija yra gavusi ne vieną skundą dėl miškelyje deginamų laužų, atliekų, kurias benamiai sutempia iš šiukšlių konteinerių, krūvų.

Dvi benamių poros dauboje iš visokiausių atliekų surentė dvi pašiūres. Ketvirtadienį paaiškėjo, kad jaunesnioji (apie 30 metų) pora čia jau nebegyvena - pašiūrė tebestovi, tačiau mantos joje nebėra.

Kita šiukšlių krūva dar gyvenama - viduje purvini miegmaišiai, aplink pilna iš konteinerių suneštų daiktų (pelijančio kompoto stiklainių, rusiško popso audio kasečių ir kt.). Šalia pašiūrės mėtosi net kažkokio gyvūno (spėjama, suvalgytos lapės) kailis.

Čia gyvenančios poros (maždaug 50 metų) ketvirtadienio rytą miškelyje jau nebuvo. Pasak pareigūnų, šie benamiai keliasi anksti ir eina tikrinti šiukšlių konteinerių - ieško maisto ir kitų jiems praversti galinčių daiktų.

Policininkai juos ne kartą įkalbinėjo apsigyventi nakvynės namuose, tačiau tai jų nedomina, nes nakvynės namuose draudžiama gerti alkoholį, privalu laikytis paros režimo. Šiai porai labiau patinka valkatauti, juos tenkina toks gyvenimo būdas.

Vyriškis pareigūnams anksčiau yra sakęs, kad dėl kažkokių priežasčių prarado butą, o giminaičiai jam padėti nenori. Moteris teigė jokių artimųjų neturinti.

Pasak policininkų, šie benamiai žmonių nepuldinėja, jie yra „taikūs asocialai“.

Kitą savaitę savivaldybė ketina pašiūres išardyti, šiukšles iš miškelio išvežti. Aplinką tvarkančios įmonės „Stebulė“ atstovas, paklaustas, ar benamiai nesipriešina ardant jų pašiūres, sakė, kad būna visko, geriausia tai daryti tuo metu, kai pašiūrių gyventojai išėję.

Pasak policijos pareigūnų, tai paskutinė jiems žinoma benamių stovyklavietė penktojo komisariato teritorijoje. Anksčiau benamiai panašias pašiūres buvo susirentę ir Karoliniškėse bei kitoje Viršuliškių vietoje, bet dabar jų ten jau nėra.