Kauno apskrities policijos pareigūnams nuolat bendradarbiaujant su kitų Europos šalių teisėsaugos pareigūnais, taikant tiek viešus, tiek ir kriminalinės žvalgybos metodus, buvo gauta informacija, kad ieškomas jaunas vyras gali slapstytis Jungtinėje Karalystėje.

Š. m. balandžio 16 d. ieškotas anksčiau neteistas, tačiau administracine tvarka baustas, jaunas vyras pagal jo atžvilgiu išduotą Europos arešto orderį buvo sulaikytas Jungtinėje Karalystėje, Reading'e.

Artimiausiu metu bus sprendžiamas klausimas dėl ekstradicijos.

Po tragiško gaisro kaltinimai buvo pareikšti 21-erių Pauliui Sasnauskui, 24 metų buvusiam Aleksandro Stulginskio universiteto trečiakursiui Pauliui Diliūnui ir 21 metų Kauno statybininkų rengimo centre besimokančiam Lukui Buckui.

M. Sasnauskas buvo įvardytas, kaip pagrindinis padegimo iniciatorius.

Asmeninis konfliktas tarp vaikinų peraugo į siaubingą tragediją. Kaltinamajame akte teigiama, kad P. Sasnauskas su L. Buckumi bute su dar keliolika jaunuolių šventė gimtadienį. Netrukus kilo konfliktas, kurio metu P. Sasnauskas buvo sužalotas. Po incidento P. Sasnauskas ir L. Buckus pasišalino. Tačiau neilgam.

Vaikinai nuvykę pas draugus sugalvojo keršto planą. Išsikvietę taksi penki vaikinai nuvyko į degalinę ir į 5 litrų talpos tarą įsipylė 2,8 litro benzino. Vėliau tas pats taksi automobilis vaikinus nuvežė į Šilainius.

Grįžę tyčia padegė buto šeimininką. Vaikinui nepavyko išsigelbėti, o name kilo milžiniškas gaisras, dėl kurio nukentėjo gausybė žmonių.

DELFI primena, kad P. Sasnauskas, kuris nusikaltimo metu buvo nepilnametis, subendrinus bausmes už grotų praleis 7 su puse metų.

P. Dilūnui skirta didžiausia bausmė – 15 metų nelaisvės.

L. Buckų prokuroras Andrius Kiuršinas už grotų siūlė siųsti 8 metams, tačiau teismas jam skyrė 2 metų lygtinę laisvės atėmimo bausmę.

Be to, visi trys nuteistieji nukentėjusiems turės atlyginti apie 447 tūkst. Lt neturtinės žalos. Daugiausiai priteista vaikinui, kuris gelbėdamas krito iš 7-ojo aukšto balkono ir liko neįgalus - jis nevaldo apatinės kūno dalies. Jam priteista 143 tūkst. Lt. Žuvusio vaikino mamai priteista 80 tūkst. Lt, žuvusiojo broliui – 60 tūkst. Lt, vienam nukentėjusiam vaikinui – 60 tūkst. Lt., merginai – 30 tūkst. Lt. Kitiems nukentėjusiems skirtos mažesnės sumos.