Muitinės atstovai praneša, kad įvykis užfiksuotas šeštadienį. Kaip paprastai, visi į pasienio postą atvykę kontrabandą gabenę piliečiai muitinės pareigūnams deklaravo, kad negabena prekių, kurių kiekis didesnis už nustatytas įvežimo normas ar kurioms būtų taikomi draudimai ar apribojimai.

Dar neišaušus balandžio 16-ajai į Lavoriškių kelio postą atvyko Baltarusijos pilietės vairuojamas automobilis „BMW 520“. Muitinio tikrinimo metu pareigūnai pastebėjo, kad automobiliu kaip keleivis vykstantis baltarusis D. M. keistai elgiasi, nes, matyt, kažką nori nuslėpti nuo muitinės kontrolės. Ir iš tiesų, patikrinę jo kelioninius krepšius, pareigūnai rado 700 pakelių kelių rūšių „Queen“ cigarečių.

Po kelių valandų į postą automobiliu „Lexus RX300“ atvyko 34-erių baltarusis D. T. Įtarimus sukėlęs automobilis buvo nukreiptas stacionarios rentgeno kontrolės sistemos patikrai. Remiantis rentgenogramos duomenimis, automobilio atsarginiame rate, stogo ertmėse, galinėje sėdynėje muitininkai aptiko beveik tūkstantį „Glamour“, „Winston“, „Minsk“ pakelių cigarečių.

Popietę poste pasirodė „Mitsubishi Colt“ automobilis, jį atvairavo 38-erių Baltarusijos pilietis V. F. Automobilį nuskanavus rentgeno kontrolės sistema, priekinėje panelėje, slenksčiuose, galiniuose sparnuose aptikta 2,5 tūkst. pakelių „Minsk“ cigarečių.
Automobiliai bei tabako gaminiai sulaikyti. Bendra sulaikytų cigarečių vertė – 12 tūkst. eurų.

Visiems Baltarusijos piliečiams surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai už kontrabandos gabenimą.