Per kelias valandas užfiksuoti 29 pažeidimai: 4 automobiliai buvo pastatyti ant pėsčiųjų perėjų, kiti - ženklo „Stovėti draudžiama“ zonose. Už tokius pažeidimus skiriamos baudos nuo 28 iki 86 eurų. Jei vairuotojas per pastaruosius metus nebuvo baustas, jam skiriama pusė minimalios baudos - 14 eurų.

Didžioji dalis šių pažeidėjų įkliuvo Gedimino pr. Vairuotojai, automobilius palikę su įjungtais avariniais žibintais, teisinosi panašiai: „Užbėgau į biurą“, „Atvežiau dėžutę“ ir pan. Vienas prisipažino taip norėjęs kavos, kad paliko mašiną Gedimino pr. ir nulėkė į „McDonald's“.

Patrulių susidomėjimą sukėlė ir draudžiamoje vietoje, akligatvyje prie Gedimino pr., paliktas automobilis „Toyota Prius“. Mašina buvo be valstybinių numerių. Greta dirbantys žmonės pareigūnams skundėsi, kad šioje vietoje nuolat savo automobilius palieka trys „gudragalviai“, kurie, draudžiamoje vietoje pastatę mašinas, nuo jų nuima numerius (o pro priekinį stiklą matomą VIN kodą uždengia popierėliais).

Patruliai „Toyota“ vairuotojui paliko įspėjimo taloną. O kiek vėliau vėl važiuodami pro tą pačią vietą, pamatė numerius prie to automobilio betvirtinantį vairuotoją. Paaiškėjo, kad jis jau ne kartą baustas už Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Gedimino pr. įkliuvo ir buvusios Seimo narės, aktorės Astos Baukutės buvęs sutuoktinis Kęstutis Rupulevičius, draudžiamoje vietoje palikęs mikroautobusą. Buvęs kandidatas į Seimą policininkams teisinosi čia įrenginėjantis kavinę ir automobilį palikęs tik keletui minučių.

K. Rupulevičius pralinksmino pareigūnus pareiškęs, kad tai jo pirmas pažeidimas. Policininkai gerai prisimena plačiai nuskambėjusią istoriją, kai 2009 m., dirbdamas aplinkos ministro patarėju, sankryžoje prie Seimo, vairuodamas visureigį, nulaužė šviesoforą ir pabėgo iš įvykio vietos, paskui slėpė sudaužytą automobilį, bandė jį slapčia remontuoti. Už tai jis neteko teisės vairuoti, gavo nemenką baudą. Be to, kilus skandalui, buvo atleistas iš darbo ministerijoje. 2011 metais K. Rupulevičius buvo nubaustas, nes, neturėdamas vairuotojo pažymėjimo, vairavo nedraustą, techninės apžiūros nepraėjusį automobilį.

Bet dabar K. Rupulevičius jau atgavęs teisę vairuoti, todėl nubaustas tik už tai, kad pastatė automobilį draudžiamoje vietoje.