Pirminiais duomenimis, sunkiasvorė mašina suko į kairę, kai į ją trenkėsi tiesiai važiavęs motociklas.

D.Tebelškio žūtis sukrėtė jį pažinojusius. Jauną vyrą jie apibūdino kaip atsargų vairuotoją.

D.Tebelškis dirbo vairavimo instruktoriumi bendrovėje „Pavara“ . Mokė vairuoti motociklus ir automobilius. Žavėjosi automobilių sportu ir pats jame dalyvavo.

Praėjusiais metais D. Tebelškis tapo saugaus eismo konkurso „ Saugiausias Panevėžio apskrities vairuotojas“ nugalėtoju. Užpraeitais metais jis šiame konkurse buvo antras.

Sukrėsti D. Tebelškio kolegos pasakojo, kad ketvirtadienį jis dirbo nuo ankstyvo ryto.

Šioje vairavimo mokykloje jis vienintelis mokė vairuoti motociklus, turėjo daug mokinių. Pasak „Pavaros“ vadybininko Eugenijaus Paltaroko, 99 proc. jo paruoštų mokinių išlaikydavo egzaminus „Regitroje“.

„Jis buvo labai atsakingas, kruopštus. Ne tik mokė praktinio vairavimo, bet ir vedė pamokas. Norintiems gauti motociklininko teises nuolat kalė į galvą, kad nevažinėtų dideliu greičiu ir apskritai kelyje elgtųsi kultūringai“, – „Sekundei“ pasakojo žuvusio instruktoriaus bendradarbis.

Pasak E.Paltaroko, į eismo įvykį D. Tebelškis papuolė vairuodamas tarnybinį motociklą, kuriuo mokiniai laikydavo egzaminą „Regitroje“. Vyras tuo metu, matyt, iš jos važiavo į darbą, kur pusę vienuoliktos jo jau laukė kitas mokinys.

„Pavaros“ darbuotojai turi tradicija apie 10 val. susibėgti išgerti kavos. Deja, vakar Donato jie nebesulaukė. Velionis savo šeimos nebuvo sukūręs.