Vilniaus apygardos teismo teisėjas Arūnas Kisielius ketvirtadienį paskelbė, kad iš vieno vairuotojo 150 litų (43,44 eurų) kyšio reikalavęs ir jį paėmęs J. Glinevičius į valstybės biudžetą privalės sumokėti 80 MGL (3 012 Eur) baudą.

Teismas subendrino J. Glinevičiui skirtą bausmę su kitu nuosprendžiu skirta bausme ir nutarė, kad policininkas į valstybės biudžetą privalės sumokėti 130 MGL (4 825 Eur) baudą. Be to, pareigūnas privalės valstybei grąžinti iš vairuotojo paimtą kyšį.

Be to, J. Glinevičiui uždrausta trejus metus dirbti valstybės tarnyboje. Anot teismo, pareigūno atlikti veiksmai diskredituoja policijos darbą ir akivaizdžiai menkina pasitikėjimą ja.

Šis nuosprendis dar nėra įsiteisėjęs – nuteistasis, kuris nepripažino jam pateiktų kaltinimų, dar galės skųstis apeliacine tvarka.

Bylos duomenimis buvo nustatyta, kad J. Glinevičius iš vieno vairuotojo, kurį šis sustabdė prie Vilniaus oro uosto, kyšį paėmė dar 2014 m. lapkritį. Policininkui pinigus sutikęs sumokėti vairuotojas pasakojo, kad pinigų patrulis pareikalavo už tai, kad esą pastatė savo automobilį neleistinoje vietoje.

Kyšio sumą policininkas vairuotojui užrašė ant lapelio, o paskui iš vairuotojo paėmė 200 Lt kupiūrą, o 50 Lt – grąžino.

Nustatyta, kad paėmęs kyšį, J. Glinevičius vairuotojui surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą, kuriame nurodė, kadšis u- Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimą turi susimokėti 10 litų.

Nei ikiteisminio tyrimo metu, nei teisme, J. Glinevičius neprisipažino paėmęs kyšį ir aiškino, kad liudytojas jį apkalba.

Dėl kyšio paėmimo J. Glinevičius buvo nuteistas ir anksčiau, ir tada jis nepripažino kaltės.