Pirmadienį (balandžio 11 d.), apie 17 val., ties įvažiavimu į Alytų muitinės mobiliųjų grupių patrulis patikrinimui sustabdė Lietuvos piliečio J. K. vairuojamą krovininį automobilį „Iveco“.

Pareigūnus kiek nustebino vairuotojo paaiškinimas, kad jis iš Lietuvos į Lenkiją veža baldus. Paprastai tokios prekės gabenamos atvirkščiu maršrutu – iš Lenkijos (kur jos gerokai pigesnės) į Lietuvą. Be to, ir pats J. K. muitininkams pasirodė įtartinas – šis Šalčininkų gyventojas jau yra turėjęs reikalų su teisėsaugos pareigūnais dėl kontrabandos. Todėl mašiną nuspręsta patikrinti rentgeno kontrolės sistema artimiausiame – Kybartų kelio poste, praneša MKT.

Ten ir paaiškėjo, kad baldų tebuvo prikrauta krovininės dalies gale. Sunkiai prieinamame krovinių skyriaus priekyje rastos keturios polietilenu apvyniotos paletės su kontrabandinių cigarečių dėžėmis. Iš viso pareigūnai mašinoje aptiko 96 dėžes (48 tūkst. pakelių) baltarusiškų cigarečių „Fest“, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 120 tūkst. eurų.

Automobilis ir nelegalūs rūkalai sulaikyti, vairuotojas irgi buvo sulaikytas dviem paroms, artimiausiu metu bus sprendžiamas klausimas dėl kardomosios priemonės skyrimo J. K.

MKT Kauno skyriuje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokurorai.