Teismas 4 kartus teistą K. T. pripažino kaltu ir skyrė subendrintą 4 m. 3 mėn. laisvės atėmimo bausmę, kurią subendrino su ankstesniais trimis nuosprendžiais ir paskyrė galutinę subendrintą 10 m. laisvės atėmimo bausmę. Be to, nukentėjusiajam turės sumokėti 8 196,24 Eur.

Teismas, priimdamas nuosprendį, atsižvelgė į tai, kad kaltinamasis K. T., būdamas teistas, padarė 2 sunkius nusikaltimus. Jis nusikalto neišnykus teistumui ir neatlikus bausmės už tyčinių nusikaltimų padarymą, todėl yra recidyvistas.

„Šios aplinkybės rodo, kad kaltinamasis neparodė noro taisytis, laikytis įstatymų ir visuomenėje priimtų dorovės normų, be to, veikė organizuotoje grupėje, todėl bausmės tikslai bus pasiekti kaltinamajam už nusikaltimų padarymą skiriant laisvės atėmimo bausmes“, - sakė Šiaulių apylinkės teismo teisėjas Martynas Galvičius.

Teismas kaltinamojo baudžiamąją atsakomybę lengvinančių ir sunkinančių aplinkybių nenustatė. Per teismo posėdį K. T. neprisipažino nusikaltęs.

Teismas nustatė, kad K. T., veikdamas organizuotoje grupėje, internetiniame puslapyje rado skelbimą apie merginas, ieškančias bet kokio darbo. Kaltinamasis įkalbėjo merginas už atlygį sudaryti automobilių pirkimo – pardavimo sutartis. Jos apie planuojamą nusikaltimą nežinojo.

Buvo pasirašytos dvi sutartys, kuriose buvo numatyta už automobilius sumokėti dalimis, tačiau K. T. neketino vykdyti įsipareigojimų.

Taip 2014 m. vasarą Šiauliuose apgaule buvo nupirkti du automobiliai: „Land Rover Range Rover“ (8 485,87 Eur) ir „VW Toureg“ (7 530,12 Eur).

Merginos sumokėjo tik pradinę sumą – atitinkamai 579,24 Eur ir 868,86 Eur.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Šiaulių apygardos teismui per Šiaulių apylinkės teismą.