Pirminiais duomenimis, nusikaltimą lėmė ne gaujų karai, o alkoholis.

Įtariamieji teisme ilgai neužsibuvo. Vienam iš įtariamųjų Mindaugui Mažeikai paskelbta kardomoji priemonė – suėmimas dviem mėnesiams. Antrajam įtariamajam Dainiui Paldavičiui teismas leido taikyti kardomąją priemonę – suėmimą vienam mėnesiui.

Policijos pareigūnai informuoja, kad kovo 30 d., apie 16 val. 10 min., Kauno r., Šatijų kaime, prie molio karjero esančiame miškelyje, rastas Igorio (g. 1984 m.) lavonas su šautine žaizda kaklo srityje ir kirstine žaizda rankoje. Kol kas įvykio aplinkybės miglotos. Nužudytasis siejamas su „Agurkinių“ gauja. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo.

„Apie 16 val. gautas pranešimas, kad Šatijų kaimo ribose rastas asmens lavonas. Atvykus pareigūnams nustatyta, kad kūne yra šautinė žaizda. Šiuo metu atliekamas mirties priežasties tyrimas, todėl tikslios mirties priežasties dabar pasakyti negaliu“, - teigė Kauno apygardos prokuroras Darius Valkavičius.

Pareigūnams operatyviai pavyko sulaikyti du įtariamuosius.

„Atliekant ikiteisminio tyrimo veiksmus buvo sulaikyti du asmenys. Jiems pateikti įtarimai dėl šio nusikaltimo. Tie asmenys policijai žinomi. Tačiau šiandien jų pavardžių neįvardinsiu“, - sako D. Valkavičius.

„Vienas įtariamasis buvo sulaikytas paryčiais, kitas apie 13 val. savo draugės bute. Pasipriešinti jie nespėjo. Šie asmenys ne kartą teisti. Norint juos galima susieti su tam tikru žmonių ratu. Pagal mūsų turimus duomenis, buvo per ilgai švenčiamos Velykos, per ilgai vartojamas alkoholis ir psichotropinės medžiagos. Tai lėmė nusikaltimą“, - sako Kauno policijos vadovas Darius Žukauskas.

Auka ir įtariamieji buvo pažįstami. Pirminiais duomenimis, vyrai nužudė Igorį ir atvežė į Šatijų kaimą. Manoma, kad čia kūnas pragulėjo apie parą. Anksčiau Igoris teistas tris kartus.