EHU vadovybei tapo žinoma apie nelaimingą atsitikimą, įvykusį kovo 25 d. EHU vadovybė reiškia gilią užuojautą Karolio Jančiaus šeimai dėl jo tragiškos žūties po šio nelaimingo atsitikimo.

2016 m. kovo 25 d., 19 val., Vilniaus Antakalnio seniūnijoje prie Šilo tilto vyko filmavimo darbai, skirti Europos humanitarinio universiteto bakalauro programos „Medijos ir komunikacija“ studento baigiamojo bakalauro darbo projektui, kurio metu kaskadininkas turėjo atlikti atviros ugnies scenas, užtikrinant saugumo reikalavimų laikymąsi. Deja, atviros liepsnos užgesinti nepavyko.

Karolis Jančius buvo iš karto nugabentas į ligoninę ir paguldytas į Reanimacijos skyrių. Kovo 30 d. vakare dėl patirtų traumų jis mirė.

EHU dėstytojų, studentų, darbuotojų ir absolventų bendruomenė yra giliai sukrėsta šios tragedijos ir reiškia užuojautą visai Karolio šeimai ir artimiesiems dėl šios netekties.

Asmenims, kurie atsidūrė šalia tragiškos nelaimės vietos buvo suteikta psichologinė pagalba.

Iškart po nelaimės EHU rektorius įsakė atlikti tyrimą dėl tragedijos aplinkybių.

DELFI primena, kad kaskadininkas K. Jančius (gim. 1986 m.) kovo 25 d., apie 19.30 val., į ligoninę buvo atvežtas iš Vilniaus, Šilo g. Jam buvo diagnozuotas veido bei viso kūno nudegimas.

Tą dieną, apie 19 val., jis susižalojo filmo filmavimo metu atlikdamas kaskadinį triuką. Policijos duomenimis, nelaimė įvyko ne prie Šilo tilto, o Sapieginės pažintiniame take, požeminėje slėptuvėje.

Filmą filmavo baltarusiai, tai buvo diplominis darbas. Filmo kūrėjai turėjo tik vieną gesintuvą ir jis nesuveikė. Todėl liepsnojantį žmogų teko gesinti parankinėmis priemonėmis.

Tą pačią dieną, kai įvyko tragiška nelaimė, Vilniaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas, jis atliekamas Sunkių nusikaltimų tyrimo valdyboje. Vienam iš baltarusių paskirtos kardomosios priemonės, nesusijusios su laisvės atėmimu. Jis šiuo metu yra Lietuvoje.