Norėjo atkeršyti

Su O. Chalitovu prieš teismą stojo ir po penkis kartus teisti Valdas Galičinas (gim. 1989 m.) ir Artūras Jocius (gim. 1991 m.).

Nužudymas dalyvaujant organizuotoje grupėje, pasikėsinimas nužudyti du asmenis, neteisėtas asmens būsto neliečiamumo pažeidimas – tokie kaltinami pateikti trims kėdainiečiams.

Bylos duomenimis, O. Chalitovas 2014 metų spalį subūrė organizuotą grupę tam, kad būtų atkeršyta už jam parduotas nekokybiškas narkotines medžiagas. O. Chalitovas parūpino V. Galičinui ir A. Jociui peilius bei sukūrė nusikaltimo planą.

Kaltinamieji nuvyko į Kėdainiuose esantį butą. O. Chalitovas uždengė durų akutę ir pasibeldė į duris.

Kuomet duris A. M. atidarė, V. Galičinas ir A. Jocius įsiveržė į butą ir peilių dūriais sužeidė minėtą vyrą. Kitą dieną A. M., kuriam konstatuotos durtinės žaizdos krūtinės srityje, mirė ligoninėje. Dar vienas vyras buvo sužeistas trimis peilio smūgiais, tačiau spėjo pabėgti ir iškviesti pagalbą.

Kaltę verčia medikams

Antradienį eksperto apklausa buvo baigtas įrodymų tyrimas. Akivaizdu, kad gynyba bando kaltę versti medikams.

A. M. kitą dieną mirė ligoninėje dėl vidinio kraujavimo. Vyrui peilis smigo į krūtinę, padarydamas kiauryminius sužeidimus. Gynyba teismą bando įtikinti, kad medikai nepastebėjo vidinio kraujavimo, dėl ko vyras mirė. Esą Kėdainių ligoninės gydytojai tik sutvarkė paviršinę žaizdą, tačiau vidinio kraujavimo nesustabdė. Teigiama, kad nužudytasis neteko apie 3 litrų kraujo.

Kaip iš tiesų buvo savo verdikte turės konstatuoti teismas. Kitame teismo posėdyje skambės baigiamosios kalbos, kurių metu bus pasiūlytos bausmės kaltinamiesiems.

Surengė šou

DELFI primena, kad pirmajame teismo posėdyje gruodžio mėnesį O. Chalitovas surengė tikrą šou.

„Teta, ar girdite mane?“, - taip į prokurorę Auksę Lipkevičienę iš stiklinio narvo kreipėsi O. Chalitovas, kuris, kaip jis pats sakė, iki šiol buvo teistas jau „apie 10 kartų“.

Savo veidą O. Chalitovas itin atkakliai slėpė po striukės gobtuvu. Teisėjo paprašytas atsidengti veidą O. Chalitovas numojo ranka ir atsisėdo.

„Turite psichikos sutrikimų? Ar reikia skirti psichinę ekspertizę?“, - paklausė Albinas Antanaitis.

Netrukus O. Chalitovas pareiškė, kad jam neįtinka už mokesčių mokėtų pinigus skirta advokatė.

„Jūs galite eiti“, - valstybės skirtai advokatei pareiškė O. Chalitovas.

Progos išsišokti kėdainietis nepraleido ir paklaustas, koks jo amžius.

„Koks amžius? Skaičiuojant amžių nuo Kristaus gimimo?“, - teisėjui atrėžė O. Chalitovas.

Netrukus paklaustas, ar pripažįsta savo kaltę, O. Chalitovas prabilo rusiškai ir vėl ėmė koneveikti jam skirtą advokatę ir pareiškė, esąs Tarybų sąjungos pilietis ir apskritai nesupranta kuo yra kaltinamas.