Pranešama, kad prasidėjus gimdymui, moteris išsikvietė taksi, tačiau prie jos namų privažiavusį taksi automobilį pasivijo ir sustabdė pareigūnai. Paaiškėjo, kad taksi automobilio vairuotojas neturi jokių šiai veiklai vykdyti reikalingų dokumentų.

Pareigūnams nespėjus surašyti protokolo, prie jų atskubėjo būsima mama, prašydama pareigūnų neužlaikyti vairuotojo, nes gimdymas prasidėjo ir skubiai reikia lėkti į ligoninę. Pareigūnai suprato turintys veikti žaibiškai.

„Dirbant Viešosios tvarkos skyriuje, dažnai tenka priimti sprendimus nedelsiant, bet šis atvejis buvo ypatingas. Pakeliui į ligoninę moteriai prasidėjo dažni sąrėmiai, ji vis ragino mus paskubėti, nes jautė, kad gimdyti pradės bet kurią akimirką. Padarėme viską, ką galėjome“, – pasakojo Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnas Fiodoras Politovas.

Pareigūnai pačiu laiku atvežė moterį į Vilniaus miesto klinikinės ligoninės Akušerijos ir ginekologijos kliniką ir perdavė medikų globon. Vilnietė jau po pusvalandžio pagimdė mažylį.

„Pareigūnai nė sekundės nesvarstę sutiko mums padėti ir lydėjo iki pat gimdymo namų. Tik jų dėka čia laimingai atvykome. Aš labai nuoširdžiai noriu padėkoti šiems puikiems vyrams“, ¬ džiaugėsi trečiosios atžalos susilaukusi vilnietė.

Laiminga šeima jau sūpuoja mažylį savo namuose, o Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai linki mažajam vilniečiui augti sveikam ir laimingam.