Neblaivus bėglys nr. 1: „Gėriau, nes rusai iš Sirijos išvedė armiją“

Prieš vidurnaktį, reido metu, Geležinio Vilko gatvėje pareigūnams teko vytis „Ford Fiesta“ vairuotoją, nes šis nepakluso patrulių reikalavimui sustoti. Greitai buvo sustabdytas vidutinio amžiaus rusakalbis. Alkotesteriu jam nustatytas 1,44 promilės girtumas. Vyriškis aiškino, kad gerdamas minėjo tai, kad rusai iš Sirijos išvedė armiją. Teigė nerimaujantis, kad jie sutelks dėmesį į Lietuvą, o jis labai bijo karo. Dėl to jam esą prasidėjo nervų priepuolis. Vyras teisindamasis vis mėgino apsikabinti pareigūnus, o vėliau jo nuotaika pasikeitė ir jis ėmė reikšti nepasitenkinimą žurnalistų rodomu dėmesiu, tad patruliams teko ne kartą jį raminti.

Neblaivus bėglys nr. 2: „Bėgau, nes esu teistas ir nenorėjau sėsti į kalėjimą“

2.27 val. T. Vrublevskio gatvėje išvengti patikrinimo mėgino „Audi A6“ vairuotojas, taip pat nepaklusęs pareigūnų rodomam ženklui sustoti. Vejamas T. Kosciuškos gatvėje jis užvažiavo ant šaligatvio, šoko iš automobilio ir griūdamas ropštėsi į kalną, tačiau pareigūnai greitai sučiupo bėglį. Alkotesteris parodė, kad šis neblaivus — pripūtė 1,69 promilės. 27-erių vairuotojas V. Š. neturi ir niekada neturėjo vairuotojo pažymėjimo. Tačiau turi nusikaltėlio patirties: pats pasipasakojo, kad visai neseniai kažkam peršovė koją ir yra teistas. Nuo pareigūnų bėgo bijodamas, kad šis pasivažinėjimas gali baigtis kalėjimu.

Pasireiškė ir ne ką blaivesni du bendraamžiai keleiviai. Jie nesutiko parodyti asmens dokumentų, išlipę iš automobilio su brendžio buteliu riebiai keikėsi. Vienas iš jų netyčia mašinos durelėmis prispaudė pareigūną, o tada iškeliavo namo. Netrukus grįžo paguosti draugą. Tikino, kad viskas bus gerai ir jie greit eis į diskoteką. Atsisveikino ir pasišalino iš įvykio vietos. Bet greitai vėl grįžo ir dar trumpam atsisėdo į automobilį.

Jų draugas vairuotojas tuo metu keikdamasis grasino fotografui, kad įsiminė jo veidą ir šiam gerai nesibaigs. Jam gresia automobilio, laikinai nuvežto į saugojimo aikštelę, konfiskavimas.

Girtas Izraelio pilietybę turintis vairuotojas: „Galėsit aiškintis su mano advokatu“

2.45 val. T. Kosciuškos gatvėje buvo patikrintas prabangus „Mercedes“ automobilis. Anglakalbis jo vairuotojas buvo neblaivus — alkotesteris parodė 0,82 prom. girtumą. 28-erių vyras turi Izraelio ir Lietuvos pilietybes. Gyvena Lietuvoje, čia registruotas ir jo automobilis.
Vairuotojas buvo labai pasipiktinęs, kad iš jo buvo paimtas vairuotojo pažymėjimas ir pakeistas laikinuoju. Vyras kelis kartus grasino advokatu, aiškino pareigūnams, kad šie neturi tokios teisės, kad tai prilygsta jo paso konfiskavimui. Dokumentas, teigė jis, jam būtinas, nes pirmadienį turi grįžti atgal į Izraelį. Tačiau balandžio 13 d. jis turės pasirodyti teisme.