Teismas informuoja, kad bylos duomenimis, nusikaltimas padarytas 2014 metų gegužės pradžioje, Raseinių mieste. D. Simonavičius, tuo metu dirbdamas Raseinių rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus tyrėju, tyčia piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, savo darbo kabinete liepė raseiniškiui L. P. surašyti skolos raštelį, jame nurodant, kad šis kitam raseiniškiui V. N. per mėnesį gražins 2400 litų skolą.

Policijos pareigūnas tada tyrė skundą dėl V. N., kurį jis pažinojo, tėvo turto sugadinimo. V. N. policininkui buvo sakęs, kad L. P. jam esąs skolingas. Tyrėjas, apklausdamas L. P. dėl V. N. tėvo turto sugadinimo, panaudodamas psichinę privertą, pastarajam grasindamas iškelti baudžiamąją bylą dėl turto sugadinimo, neleisti susitaikyti su nukentėjusiuoju, uždaryti į areštinę. Taip vyras buvo priverstas parašyti skolos raštelį.

L. P. kreipėsi į Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyrių ir papasakojo apie šį įvykį. Byloje taip pat nustatyta, kad D. Simonavičius skambino raseiniškiui P. L., primindamas apie skolą. Maždaug po mėnesio L. P. atvežė skolos raštelyje nurodytą pinigų sumą ir perdavė D. Simonavičiui. Policijos tyrėjas netrukus buvo sulaikytas su pažymėtais banknotais.

Ikiteisminio tyrimo metu D. Simonavičius savo kaltę kategoriškai neigė. Teisme nagrinėjant šią baudžiamąją bylą D. Simonavičius duoti parodymus atsisakė.

Teismas konstatavo, kad D. Simonavičiaus kaltė yra įrodyta ne tik nukentėjusiojo, liudytojų parodymais, bet ir kita bylos medžiaga.
Už padarytą nusikaltimą D. Simonavičiui skirta 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Bausmės vykdymas atidėtas vieneriems metams.

Taip pat paskirta baudžiamojo poveikio priemonė – D. Simonavičiui vieneriems metams atimta teisė dirbti valstybės tarnyboje.

Nukentėjusiajam L. P. iš valstybės priteista 400 eurų neturtinei žalai atlyginti, o iš D. Simonavičiaus nukentėjusiajam priteista 1000 eurų už suteiktas advokato paslaugas.

Šis nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.