Klaipėdos apylinkės teismo teisėja Violeta Balčiūnienė nusprendė, jog 40 metų sielovadininkui pakaks švelnesnės bausmės - minimalios 289 eurų baudos be teisės vairuoti atėmimo. Tokios bausmės, anot teisėjos, kunigui pakanka, nors vasario 7 d. rytą šis Nidoje savo automobilį BMW 530 vairavo kiek įkaušęs - į jį sustabdžiusių pareigūnų alkoholio matuoklį vyras "įpūtė" 0,62 promilės.

"Jis paaiškino, kad iš vakaro su draugais truputį išgėrė alkoholio, mažai naktį miegojo. Ryte būtinai turėjo vykti į parapiją - Kuršių neriją, nesijautė blogai, bet sustabdžius pareigūnams alkotesterio parodymais jam buvo nustatytas lengvas girtumas", - rašoma teismo nutartyje.

Anot teisėjos, švelnesnės bausmės Neringos klebonas nusipelno dėl kelių priežasčių. Jis visiškai pripažino savo kaltę ir dėl to gailėjosi. Ko gero, nemažai teismui reiškė Nidos miesto mero Dariaus Jasaičio bei Lietuvos evangelikų liuteronų bažnyčios vyskupo Mindaugo Sabučio charakteristikos apie J. Liorančą.

Jose klebonas įvardijamas kaip nepamainomas ir itin gerbiamas bendruomenės narys - jis ne tik tikinčiųjų bendruomenės vadovas, tačiau aktyvus švenčių ir bendruomeninės veiklos organizatorius. Anot vyskupo, iš kunigo atimti teises būtų neteisinga, kadangi jis gyvena Palangoje (Neringoje klebonui neva nebuvo galimybių rasti būsto) ir kelis kartus per savaitę jam tenka vykti į Nidą bei Juodkrantę, o kito kunigo į jo vietą rasti esą būtų neįmanoma.

Teisėja pažymėjo, kad remiantis kitų teismų praktika įmanoma išvis neskirti arba skirti mažesnę bausmę nei nurodoma minimali Administracinių teisės aktų pažeidimų kodekse (ATPK). Atsižvelgiant į aukščiau išvardytas aplinkybes, gerus atsiliepimus apie kleboną, ne itin šiurkštų pažeidimo pobūdį kunigas buvo nubaustas švelnesne bausme. Ją per 20 dienų dar galima skųsti.

ATPK nurodyta, kad vairuotojui nustačius lengvą neblaivumo laipsnį (nuo 0,41 promilės iki 1,5 promilės) jis baudžiamas nuo 289 iki 434 eurų su teisės vairuoti atėmimu nuo vienerių iki pusantrų metų.
Tai ne pirmas kartas, kai J. Liorančas įsivelia į dviprasmiškas istorijas. Su nusikalstamame pasaulyje pasižymėjusio Henriko Daktaro sūnumi Enriku susidoroti bandžiusioje kompanijoje buvęs ne kartą teistas tauragiškis Arūnas Pūkelis, pravarde Švinius, nustebino kauniečius teisėjus pareiškęs, kad už jį laiduoti byloje sutinka J. Liorančas. Jis buvo kaltinamas neteisėtu E. Daktaro laisvės atėmimu.

Visgi prieš kelias savaites teismo posėdyje kaltinamasis ir nukentėjusysis pareiškė susitaikę ir kunigo žodžio neprireikė.

Tąkart klebonas aiškino, jog už ilgai pažįstamą Švinių laiduoti sutiko, kadangi pas jį šis atėjęs su atgaila ir prašęs pagalbos.