37-erių Rusijos pilietis E. S. muitininkams įkliuvo šįryt apie 6 val. Iš Kaliningrado srities automobiliu „GAZ 31“ atvykęs vyriškis, bandydamas suklaidinti muitinės pareigūnus, žodžiu deklaravo gabenantis tik leidžiamą kiekį akcizinių prekių, t. y. degalus automobilio kuro bake.

Tačiau, įvertinę galimą riziką ir įtardami, kad šia transporto priemone gali būti gabenamos nedeklaruotos prekės, muitininkai nusprendė vyriškio automobilį patikrinti detaliau ir nukreipė jį patikrinti mobiliąja rentgeno kontrolės sistema. Pareigūnų įtarimai pasitvirtino – rusiškoje „Volgoje“ buvo aptiktos specialiai įrengtos slėptuvės su nemažu kiekiu kontrabandinių rūkalų.

Siekiant išvengti muitinės kontrolės, automobilio slenksčiuose, pertvaroje tarp galinės sėdynės ir bagažinės įrengtose slėptuvėse buvo išslapstyta beveik 1000 pakelių cigarečių „Winston“ be banderolių, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais siekia 3 tūkst. eurų.

Už rūkalų kontrabandą kaimyninės šalies piliečiui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso 210 str. 1 d. Jam gresia piniginė bauda, taip pat tabako gaminių ir rusiškos „Volgos“ konfiskavimas.