Vasario 16 d. Vilniaus policija gavo pranešimą apie tai, kad apie 13 val. administraciniame pastate Vilniuje, Savanorių pr. 176C (viename iš kabinetų) įvyko konfliktas tarp 3 juridinių asmenų atstovų (verslininkų) dėl 5700 eurų skolos už suteiktas tarptautines krovinių pervežimo paslaugas ir šių paslaugų apmokėjimo.

Konflikto dalyviams nepavyko civilizuotai išspręsti ginčo, todėl kreditoriai (prieštaringai vertinamas ir gerai policijai žinomas Vokietijos pilietis A. Geschelis, gim. 1986, ir Kazachstano pilietis A. I., gim. 1992) užpuolė Lietuvos verslininką ir jį sumušė. Mušdami grasino daiktu, panašiu į pistoletą.

Iš nusikaltimo vietos vokietis ir kazachas pasišalino išnuomotu prabangiu automobiliu "Mercedes Benz S350".

Šį automobilį policija netrukus rado Vilniuje, Perkūnkiemio g. Žmonių jame jau nebuvo.

Dėl savavaldžiavimo policija pradėjo ikiteisminį tyrimą. Tas, kas savavaldžiavo panaudodamas psichinę ar fizinę prievartą nukentėjusiam ar jo artimam asmeniui, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Netrukus Vokietijos pilietis buvo sulaikytas, bet Kazachstano piliečio karštais pėdsakais sulaikyti nepavyko ir jo paieška tęsiama iki šiol. Ketinama prašyti Kazachstano išduoti Lietuvai šį asmenį.

A. Geschelis kurį laiką praleido už grotų, dabar jis paleistas paskyrus švelnesnę kardomąją priemonę.

Šis Kazachstane gimęs vokietis jau labai gerai pažįstamas Lietuvos policijai. Kriminalistams jis žinomas, kaip artimai bendraujantis su vietos kriminalinio pasaulio atstovais. Lietuvoje jis jau teistas už žmogaus sumušimą. Jam iškeltos bylos dėl vagysčių, sukčiavimo ir t.t.

Prieš keletą metų atsikraustęs į Lietuvą jis apsigyveno Kaune. Jau pirmosiomis dienomis sugebėjo susipykti su visais aplinkiniais gyventojais - statydavo savo BMW, kur panorėjęs, daužydavo automobilių, kurie, jo manymu, stovėjo "jo vietoje" langus, per naktis keldavo puotas, kurių treninguoti dalyviai iki paryčių rėkaudavo rusiškus keiksmažodžius ir terorizuodavo aplinkinius gyventojus ir t.t.

Jis buvo įtariamas vilkikų vagystėmis, neatsiskaitė su lizingo bendrove už BMW ir t.t. Kauno policija, prieš porą metų surengusi jo gaudynes, A. Geschelį Aleksote aptiko pasislėpusį betonvežyje.

Kaune jam dėl sukčiavimo buvo iškelta byla, susijusiu su tarptautiniu krovinių pervežimu.

Lietuvoje šis Vokietijos pilietis atstovauja savo tėvo tarptautinių pervežimų įmones, veikiančias ne tik mūsų šalyje, bet ir Latvijoje bei Estijoje.

Dėkojame DELFI skaitytojui Kęstui už nuotraukas.