Motyvuojant proceso dalyvių nepasitenkinimu, teismas uždraudė proceso dalyviams teikti žiniasklaidai komentarus apie šios neviešos bylos nagrinėjimą.

„Proceso dalyviai buvo nepatenkinti dėl komentarų, kiek tai susiję su proceso eiga. Tai galiu pasakyti tik tiek, kad iš esmės pradėta nagrinėti ta byla“, – po posėdžio žurnalistams sakė prokuroras Tomas Stelionis.

Šioje byloje pasikeitė pirmininkaujantis teisėjas, todėl ji turėjo būti pradedama nagrinėti iš naujo. Kaip BNS informavo teismas, bylai pirmininkavusi teisėja Odeta Gruodienė išėjo dirbti į Panevėžio miesto apylinkės teismą. Ją šioje byloje pakeitė nauju pirmininku paskirtas teisėjas Alvydas Rimkevčius. Kiti teisėjai liko nepakitę – Raimundas Mikšta, Liuba Kymantienė ir Aušra Vingilė. Ši byla pripažinta prioritetine, todėl joje paskirtas atsarginis teisėjas.

Teismas taip pat pranešė, kad posėdžio metu perskaitytas kaltinamasis aktas ir pradėtas įrodymų tyrimas. Apklausti du kaltinamieji.

Šioje byloje yra pateiktas 2 mln. litų (579 tūkst. 240 eurų) civilinis ieškinys neturtinei žalai atlyginti. Jį iš trijų kaltinamųjų siekiama priteisti solidariai.

L.Stankūnaitės dukters tvirkinimu kaltinama ir mergaitės teta, buvusi laikinoji globėja N. Venckienė, bet jos atžvilgiu byla išskirta. Šiuo metu paskelbta buvusios parlamentarės N. Venckienės paieška.

2009 metų spalio 5 dieną Kaune nušautas į darbą vykęs teisėjas Jonas Furmanavičius. Tą pačią dieną prie namų nužudyta Violeta Naruševičienė. Prokurorai nustatė, kad žmogžudystes įvykdė garliaviškis Drąsius Kedys. Jis kaltino V. Naruševičienę leidus tvirkinti jo ir L. Stankūnaitės mažametę dukrą bei šios pusseserę, pačios V. Naruševičienės mažametę dukrą. J. Furmanavičių ir Andrių Ūsą kaunietis kaltino pedofilija. Visi teismai A. Ūsą išteisino.

Po žudynių besislapsčiusio D. Kedžio kūnas rastas 2010 metų balandį prie Kauno marių. Vėliau negyvas rastas ir A. Ūsas. Teisėsauga teigia, kad jie mirė nesmurtine mirtimi.