Sekmadienį, vasario 28-osios vakare, aplinkosaugininkas D. S. DELFI pranešė norįs atrasti žmogų, kuris jį išgelbėjo prasidėjus stipriam kraujavimui iš burnos dėl prieš kelias dienas atliktos operacijos. D. S. sakė norintis padėkoti tam žmogui ir atlyginti bent jau už iškruvinto automobilio salono valymą.

Penktadienį D. S. pakilo aukšta temperatūra. O šeštadienį ryte kartu su trimis keleiviais dėl itin blogos savijautos vyras iš Alytaus jau važiavo į Santariškių ligoninę. Tačiau kelionės tikslo nepasiekė, nes Oslo gatvėje esančios degalinės „Statoil 123“ aikštelėje ėmė vemti krauju. Operuota nosis neleido kvėpuoti, vyras ėmė dusti.

Tuo metu šioje degalinėje pylęsis kurą V. Survilo staigiai sureagavo pamatęs krauju springstantį D. S. Kraujuojantį aplinkosaugininką jis įsikėlė į automobilį ir per 2 minutes pristatė į ligoninę. O greitoji pagalba atvažiavo tik po 22 minučių. Jei ne ryžtingas pilietis, teigia medikai, D. S. nebūtų išgyvenęs. Jam trūko kraujagyslės gerklėje. Vyras prarado net 3 litrus kraujo. Šiuo metu jo būklė stabili, jam perpiltas kraujas.

V. Survilo nesijaučia padaręs žygdarbį ir teigia, jog tai jam tiesiog atrodė teisinga, nes tėvai mokino, kad visada reikia pagelbėti kitam žmogui: „Pastebėjau, kad žmogus kraujuoja, griebiau bintus, bet pribėgęs pamačiau, kad žmogui visai blogai, jis vėmė dideliais kraujo krešuliais. Paklausiau šalia stovinčių merginų, ar iškvietė greitąją pagalbą, jos pasakė, kad taip, tik jau ilgai laukia. Paskambinau į 118, kad sujungtų su už 800 metrų esančios Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės priimamuoju, susitariau, kad priimtų žmogų, kuris smarkiai kraujuoja per burną. Vienas geras žmogus man padėjo įkelti D. S. į automobilį. Jo kūnas jau stingo, jis negalėjo sulenkti kojų, prie manęs apalpo bent du–tris kartus, negalėjo ištarti nė žodžio. Džiaugiuosi, kad dabar jam viskas gerai“.